Как „формални производители“ са в схемата с европарите

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
zelenchutsi

Още преди влизането на схемата от бранша са поискали отчитането да става чрез фактури

Настоявахме да се увеличат проверките, защото истинските производители на плодове и зеленчуци се компрометират от хора извън сектора. Те започнаха формално да се изписват като производители, след като схемата за обвързана подкрепа“. Това каза пред БНР Марияна Милтенова, председател на Националния съюз на градинарите, в коментар на аудиозаписа, в който министър Десислава Танева съветва да не се говори за измами по тази схема, защото Брюксел може да спре парите. По думите ѝ още преди влизането на схемата от бранша са поискали отчитането да става чрез фактури.

baner-zdrave

В предаването „Преди всички“ Милтенова допълни: „Предложихме да има минимална цена за произведената и продадената продукция, тогава се обезсмисля тези, които мамят, след като внесат ДДС, да правят тази схема… Проблемите в сектора са огромни, той се води чувствителен сектор. Той беше доведен до дъното след въвеждането на системата за единно плащане на площ, приложена еднакво за всички сектори. В резултат на това огромно количество хора напуснаха страната и стигнахме до вноса на огромни количества невкусни плодове и зеленчуци отвън“.

Източник: Дума, BSTV

Как „формални производители“ са в схемата с европарите 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Ангел Кунчев: Налага се удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната

() Заради усложнената ситуация в Доспат, Сърница и Сливен се налага удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната. Това обяви в Пловдив главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Според него това не е втора вълна на вируса, защото разпространението не е дифузно, а по огнища. Ситуацията в Доспат е усложнена. […]
ангел-кунчев