Колко ще получите чисто, ако заплатата ви е 610 лв?

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

Десетото число на месеца дойде. Бизнесът заплаща труда на работниците си най-често в периода 5 до 10 число на настоящия месец за изминалия. От началото на 2020 г. брутната минимална заплата вече е 610 лева или с 50 лева повече. Това означава, че този месец работещите трябва да получат за първи път повече пари в портфейла си. Но с колко повече?

Има разлика между брутна и нетна заплата. Брутното заплащане включва дължимите от работника данъци и осигуровки, но не включва осигуровките за сметка на работодателя. Нетната заплата е чистата сума, която получава за положения труд. Тя се получава след като от брутната заплата се приспаднат дължимите данъци и осигуровки.

Така при брутна заплата от 610 лв., след приспадането на дължимите данъци и осигуровки за сметка на работника, нетната (чиста) заплата възлиза на 473.35 лв. Сметката е чрез калкулатора на сайта pariteni.bg, който изчислява само за трета категория труд и е със зададен период на изчисление за 2019 г. Тоест възможно е минимално разминаване.

Ето за какво отиват удръжките от служителя, на стойност от 136.65 лв. по пера:

копирано от: vlastta.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Десет дни след ареста: България още не е поискала екстрадицията на Васил Божков

0 (0) България все още не е поискала официално екстрадицията на хазартния бос Васил Божков от Обединените арабски емирства (ОАЕ). Това се дължи на факта, че прокуратурата все още не е подготвила необходимите документи за това. Това обясни пресаташето на главния прокурор Иван Гешев – Веселин Иванов. „До дни ще […]
Иван Гешев

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.