„Лафка“ обявява фалит до края на деня?

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

От утре в търговската верига няма да се доставят и продават вестници

„Лафка“, най-голямата търговска верига у нас с над 3 хиляди обекта в цялата страна, ще обяви фалит днес. От утре в нейните обекти няма да се получават и да се продават вестници, съобщава Флагман.Бг, позовавайки се на отлично информиран източник.

Освен печатни издания, веригата продаваше тютюневи изделия, талони на Национална лотария и други. Днес изтича и официалния срок, в който талоните от лотарията на Васил Божков трябва да бъдат изтеглени от всички търговски обекти. А това бе сериозно перо за „Лафка“.

Преди години се водеше истинска битка за места, на които да се поставят будки за вестници. Бизнесът беше много печеливш, сред най-големите разпространители в Бургас бяха „Бургас прес“ на Тодор Диков, както и БИС на Боян Иванов.

По-късно те бяха погълнати от „Лафка“ , която разположи много по-модерни павилиони на техните места. През последните години обаче възходът на електронните медии и информационните сайтове буквално уби вестниците – така, както някога автомобилите са заменили каруците. Тиражите на вестниците се сринаха драматично , много от тях дори закриха печатния си вариант.

Това постепенно доведе до сериозен спад в оборотите на „Лафка“ и финансови загуби.  

копирано от: tribune.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Кои храни трябва да ядете сутрин и кои вечер- точните продукти + точното време= отлични резултати

0 (0) Правилното хранене и редовната физическа активност са ключът към доброто здраве. Не е изненадващо, че осъзнатите хора все повече изоставят зависимостите и се опитват да направят поне нещо полезно за собственото си тяло. В същото време хората вярват в мита, че правилното хранене е скъпо и затова не всеки може […]
храни

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.