Правителството ще въвежда 9-часов работен ден

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()

Докато си плацикате някои части в ледените води на реките днес, правителството и работодателите се договориха за деветчасов работен ден.

baner-zdrave

Извънредният труд се вдига от 150 на 300 часа годишно. Тоест, като се сметне, съвсем спокойно капиталистите ще си въведат деветчасов работен ден.

Всъщност и сега го има. Извънреден труд полагат почти всички с изключение на държавната администрация. И често не се и заплаща. Сега, като направят законни двойно повече часове извънреден труд, представете си колко ще работите извънредно. И дали ще ви се плати?

На Територията живееш, за да работиш. Всички трудови права на работещите, извоювани с кръв и насилие над работниците, сега предаваме доброволно. Защото ни е страх. Да не загубим и мизерното заплащане, което получаваме и което е границата между живота и смъртта.

Скачайте, танцувайте, тропнете едно хоро от радост! А след това се фоткайте с ГМР и Домусчиев, които май не ви смятат за хора. Пролетарии, вече се превърнахте в крепостни….И кога ли ще дойде времето, когато децата ви, вместо на училище, ще идват с вас на работа, за да имате един хляб на масата….

Business Here

Отвратена съм от правителството и дивия капитализъм. Но още повече съм отвратена от овчедушието и примирението на българите. И моля, не се оправдавайте със синдикатите. Знаете, че тях отдавна ги купиха, а те вас ви продадоха!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

копирано от: bultimes.bg

Правителството ще въвежда 9-часов работен ден 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Омбудсманът Диана Ковачева настоява да бъде закрит Централният софийски затвор

() Омбудсманът Диана Ковачева настоява да бъде закрит Централният софийски затвор, затворническото общежитие в кв. “Кремиковци” и керамичната фабрика в гр. Враца. Това изрази омбудсманът Диана Ковачева по време на представяне на годишния доклад от проверките в местата за задържане и лишаване от свобода – затвори, арести, центрове за настаняване […]
Диана Ковачева