Ресторантьорите недоволни, че само те отнасят извънредните мерки

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
3
Снимка: Hilton

Единствените, които поемат удара за спазване на карантина с цел забавяне разпространяването на коронавируса, са заведенията за обществено хранене и развлечение, театрите, кината и моловете. Това заявяват от Сдружението на заведенията в България в своя официална позиция.

Те подчертават, че почти всички останали предприятия трябва стриктно да спазват хигиенни условия, но все пак работят.

От сдружението посочват и че улиците са пълни с хора. По тази причина те са на мнение, че въпросните мерки няма да доведат до никакъв резултат.

Считаме, че тези мерки са поредната лицемерна акция на държавата в името на „общественото здраве“, категорични са те и припомнят взетите мерки срещу тютюнопушенето. Държавата продължи да продава цигари и тютюневи изделия, тяхната консумация не намалява и само нашият бранш беше принуден да води тази битка и, разбира се, да плати за нея.

От сдружението твърдят, че същото се случвало и сега, а държавата не предлагала никаква компенсация. Те определят като „смехотворно“ предложението за 60% компенсация на трудовото възнаграждение на заетите в бранша. Това е задължение на държавата, още повече, че не се отказват дори от здравните и социалните осигуровки на хората, които ще ползват тази мярка, подчертават от сдружението.

По тази причина заведенията настояват за спешно налагане на абсолютна карантина в цялата страна, включващо затваряне на границите и забрана за работа на всички търговски обекти с изключение на магазини за хранителни стоки и аптеки за период от 14 дни.

Според тях мерките в момента са неефективни и ще доведат единствено до още по-големи икономически загуби.

Ресторантьорите недоволни, че само те отнасят извънредните мерки 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сами отчитаме водомерите си

() Инкасаторите няма да влизат в домовете на потребителите с цел спазване на дистанция и ограничаване на контактите. Това съобщи регионалният министър Петя Аврамова на брифинг във връзка с мерките, които се взимат заради извънредната ситуация, обявена в петък в държавата. Дадени са указания на ВиК операторите и дружествата да […]
4
BulgarianEnglishGreek