Симеонов: Започна война с олигархията. След Божков идва ред на Валентин Златев

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
валерко

„Държавата започна война с олигархията за първи път от години насам. Тръгна оздравителен процес, непознат по своя размах и мащаби – да се разбие срастването на крупния монопол с политическата власт. Но то учудващо остана извън вниманието на обществото и медиите!” Това заяви в предаването „Неделя 150” на БНР днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов и добави: „Неслучайно. Когато една фирма е монополист години наред – тя има пари да си купи медийно влияние, а оттам и да подработва обществото”.

baner-zdrave


 „Първите тежки удари срещу олигархията са факт, предстоят още: Първо беше нанесен удар върху хазартната империя на Васил Божков чрез закона, внесен от НФСБ през 2018 г. Тогава не бяхме подкрепени от никого, но днес, 2 години по-късно, с подкрепата на ГЕРБ успяхме”, каза Валери Симеонов. След Божков идва ред на управителя на „Лукойл  България” Валентин Златев, а след него – и на други, добави той. 


„80% от разпространението на нефтени продукти е в ръцете на управляваната от Златев фирма. Данъчните складове са в ръцете на едно дружество. Това, ако не е монопол какво е?”, коментира още Валери Симеонов. Той изрази увереност, че проверките на КЗК ще докажат наличието на монопол и картел в сектора с горивата. 


НФСБ подкрепя законодателните промени за  бензиностанциите и данъчните складове, за да се постави на конкурентна основа предлагането на горива.


Валери Симеонов добави, че е започнал своята битка с „Лукойл” – един от най-големите замърсители в държавата, далеч преди да влезе в политиката. „Бургазлии знаят какво означава „Лукойл” за тях – деца с белодробни заболявания”. 

Business Here


Лидерът на НФСБ даде анонс за друг картел и действия от страна държавата  – при операторите на мобилни услуги. „А 1”, „Теленор” и „Виваком” повишиха цените си и ги изравниха. Това е явен картел. С големите печалби те се опитват да изместят кабелните оператори и интернет-доставчиците. И тук държавата трябва да се намеси решително, за да възстанови нормалната конкурентна среда – нещо, което е нейно задължение”, коментира Валери Симеонов.  


 Валери Симеонов посочи и още един сектор с мащабен сив дял – авторемонтните услуги. „Виждали ли сте касов апарат в пункт за смяна на гуми или малък автосервиз?”, попита той. 
 Лидерът на НФСБ изрази категорично несъгласие с внушението на НАП, че ресторантьорския бизнес е едва ли не престъпен. „Вместо да дават оценки и лепят етикети на цели сектори, по-добре да си организират контрола и проверките”, посочи той.

източник: /eurocom.bg

Симеонов: Започна война с олигархията. След Божков идва ред на Валентин Златев 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Премиерът гневен: Какво общо имам аз с "Левски", за да ми се пращат писмо? Ще го скъсам!

() Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че няма намерение да отговаря на писмото от ръководството на Левски и ще го изхвърли. За пореден път той подчерта, че няма нищо общо с акциите на „сините“. „Какво общо имам аз с Левски, за да ми се пращат писма? Не се интересувам изобщо. Няма […]
боко