Собственичка на малък бизнес към властта: Докато ние си броим стотинките вие ни се подигравате

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
пари

Людмила Тончева, собственик на козметичен салон в Русе, зададе чрез профила си във Фейсбук няколко въпроса към министър-председателя Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Това, което е провокирало емоционалното й обръщение към властта, е последното изказване на премиера Борисов, в което той няколко пъти посочи, че състоянието на бизнеса в България не е толкова тежко, колкото се изкарва от работодателите.  Публикуваме поста на Людмила Тончева без редакторска намеса: Г- н Борисов, господа министри и други там съветници, имам няколко въпроса и малко информация за вас.

baner-zdrave

Г- н Борисов, знаете ли, че България е разположена на площ от почти 111 000 кm2, има 28 областни града и представете си население 7,05 милиона ( преброяване от 2018, що годе актуално)! София е столица и все пак е само 1 от тези 28 града! Сигурна съм , че сте чели тази информация, но явно трябва по-често да си я припомняте, защото когато застанете пред нас ( което в последните дни е почти ежедневно) личи, че ви убягва от съзнанието. На вчерашният ви брифинг( 24.03.2020) изказванията ви бяха обидни, подигравателни, егоистични и…много е богат българският език, но точно сега ми е трудно да изброя всички прилагателни, които ми се иска.

Г-н Борисов, моля да ми отбележите на картата, в колко български града, ви е известно, че един готвач получава 5-6000 лв заплата? И не, не говоря за София а за останалите 27 областни градове. Ще ви посъветвам, следващият път, в който застанете пред бедният български народ, да се съветвате по-добре, не с хора, които обслужват вашите интереси, а с такива, които обслужват интересите на народа! Господин Горанов, не знам дали с вас сме в една и съща държава, но аз лично съм под карантина вече втора седмица, поправете ме ако греша, но последният ден в който работих беше 14.03.

Как така при вас са само 3 дни, така ли го усетихте? Защото за бедните и обедняващи с всеки един ден все повече българи, се усеща вече като месец и не, защото ни е скучно, а защото вече броим левчетата, дали ще ни стигнат за хляб и до кога! И как не ви е срам да сравните тези неработни дни с почивните дни между Коледа и Нова година?! Нима сте толкова слепи, че да смятате, че голяма част от българите почиват толкова много по тези празници? Как смятате, че малкият бизнес в България може да си позволи толкова почивни дни?

Прогледнете господа, отворете си очите и вижте, че бизнеса е в тежка ситуация и последното, което искаме да слушаме през екраните в домовете си е вашите обидни брътвежи! Като съм останала у дома, без доход и като са ми останали в портмонето 30 лв, без да е ясно до кога , и като застанете вие пред мен на екрана и ми обясните, че трябва да платя осигуровките си, защото това видиш ли е за февруари, а аз ,трябва да сложа нещо на масата си, от къде мислите ще изскочат парите,да си ги нарисувам ли, ще стане ли? Мислите ли, че само аз съм в това положение? И хайде моля, пак ли ще се учим на средно аритметично? Какво ми обяснявате г-н Борисов,че българите имат спестени милиарди, нали знаете, че ако на 10 бедни има 1 милиардер, това прави 10 милионера! Говорите и за прибиращите се българи от чужбина, прибирали се, защото тук е по-сигурно?! Сериозно?!

Business Here

Много искам да се срещна с хората, дето ви ги говорят тези неща. Хайде моля ви се, напънете се малко, не е толкова трудно. Отворете очи! Поразени сте господа, поразени сте от свещена слепота! Хората се прибират, защото тук имат домове, за които няма да плащат наеми. И когато карантината отмине, какво ще се случи? Ще излезете ли пак пред нас, да ни обясните защо си тръгват? Вчера с изказванията си, събудихте голям звяр в мен. Гняв! Много гняв изпитах към вас! И знаете ли, не съм само аз! Трудно е за всички, но вие ни разединявате. Слушайте по-често народа, господа. Ние не сме стадо, ние сме българи!

писмо

източник: actualno.com

Собственичка на малък бизнес към властта: Докато ние си броим стотинките вие ни се подигравате 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Караянчева: Какво зависи от президента?! Добре, че беше премиерът да го запознае със ситуацията

() Парламентът не е разпуснат, няма опасност за демокрацията, заяви в ефира на Нова парламентарният шеф Цвета Караянчева. Тя бе гост в предаването „Здравей, България“. Вчера стана ясно, че Народното събрание преминава на работа на извънреден режим. Решението беше взето в пленарна зала с гласовете на 115 от народните представители, […]
караянчева