Zara затваря 1200 магазина

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
зара

Собственикът на Zara – Inditex , обяви, че ще затвори около 1200 магазина по целия свят и ще насочи усилията си към увеличаване на  онлайн продажбите в отговор на кризата, предизвикана от пандемията, съобщи The Guardian,цитирани от economy.bg.

baner-zdrave

Inditex уточнява, че ще затваря главно по-малки магазини, концентрирани в Азия и Европа, като те ще включват предимно марки, различни от Zara. Другите марки на испанската компания са Bershka, Pull & Bear и Massimo Dutti.

Inditex обяви, че „броят на персонала ще остане стабилен“, като на служителите ще бъдат предложени алтернативни позиции в сферата на онлайн продажбите.

Общият брой на магазините ще бъде редуциран от 7 412 на между 6 700 и 6 900 след реорганизацията, което ще включва и откриването на 450 нови магазина.

Inditex, един от най-големите търговци на дрехи в света, беше силно засегнат по време на пандемията, като отчете 44% спад на продажбите за периода 1 февруари и 30 април (първото тримесечие на финансовата година).

Business Here

Компанията отчете нетна загуба от 409 млн. eвро през тримесечието. Почти четвърт от магазините останаха затворени до 8 юни.

Въпреки това гигантът отчита сериозен ръст на онлайн търговията. Онлайн продажбите са нараснали с 50% на годишна база през тримесечието.

Съгласно новия план на Inditex онлайн продажбите ще заемат 25% дял от общите продажби до 2022  в сравнение с 14% през финансовата  2019. По-големите магазини ще играят ролята на центрове за разпространение за онлайн продажбите.

Компанията планира да похарчи 1 млрд. евро за онлайн предлагането си до 2022 и още 1,7 млрд. евро за реорганизация на магазините, за да им позволи да се интегрират по-добре с уебсайтове за по-бързи доставки и проследяване на продуктите в реално време.

източник: namoreto.bg

Zara затваря 1200 магазина 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

До 2000 лв. глоба, ако докоснеш полицай

() Това е една от поправките в Закона за МВР приети от НС на второ четене Глоба в размер между 200 и 2000 лева ще се налага на всеки, който наруши физическата неприкосновеност на полицаи или пожарникар „чрез употреба на физическа сила или предмет, ако извършеното не е престъпление. Същите […]
mvr