Адвокат към руски топ посланик: България бе поробена от СССР

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b0d0b4d0b2d0bed0bad0b0d182 d0bad18ad0bc d180d183d181d0bad0b8 d182d0bed0bf d0bfd0bed181d0bbd0b0d0bdd0b8d0ba d0b1d18ad0bbd0b3d0b0d180

Адвокатът от Пловдив Станислав Станев изпрати писмо до руския посланик в Скопие Сергей Баздникин. Припомяне ме, че преди няколко дни посланикът каза, че през 1918 година руснаците са освободили Македония.

Представяме ви писмото на адв. Станев, което е на публично достояние в профила му във фейбук.

До Сергей Баздникин, посланик на Руската федерация в Скопие

Господин посланик, с досада прочетох Вашата позиция, в която твърдите, че по време на Първата световна война руската армия участвала в освобождение на македонската държава. Господин Баздникин, аз съм израснал в Народна република България, която реално беше поробена от СССР, и съм свикнал с

манипулации и лъжи за историята, но признавам си, че тук ме изненадахте.

По време на Първата световна война руската армия на Балканите не е освободителна, тя е агресор. Както в Добруджа, така и в Македония, нещастните руски войници са изпратени, за да изпълнят имперските амбиции на Руската империя. По време на тази война на Балканите Русия се е посипала само и единствено с позор, защото е положила огромни усилия да защити жестоката окупация на български земи.

Това прекрасно се е съзнавало от войниците, принудени да изпълняват заповедите на генералите Дихтерис, Леонов и Зайончковски. Затова и руските войски, действащи като агресори, търпят поражения навсякъде по своя път. Обикновените руски момчета са били наясно, че са се били за грешна кауза и затова не са имали стимул. а другия полюс са били българските войски, които са бранили своята земя, своята кръв и чест

Господин Баздникин, Вашата държава често обича да говори за Отечествената война и да се гордее с битките в нея. За българите Първата световна война е била отечествена война. Ние, истинските българи, сме горди с битките си, независимо дали са успешни, или не. Гордеем се, защото дедите ни бяха храбри, защото изпълниха клетвата си пред Бог, Отечество и Цар; гордеем се, защото се биха за истината, а не бяха империалисти.

В битките, с които се гордеете, руските войски се биеха не само с хора, родени в днешна България, но и такива, родени в Македония. И именно общата кауза на тези хора и вярата в нейната правота смазаха агресията. А дошлите отдалеч, биещи се за чужда кауза, или оставиха костите си там, или си заминаха безславно.

Македония, за която се бориха руснаците по време на Първата световна война, не беше свободна Македония, както твърдите в своята публикация. Македония след Първата световна война беше превърната от вашите сръбски съюзници в един кървав концлагер, в който хората бяха малтретирани и избивани.

Много от македонците, които не искаха да бъдат "прави сърби“ във Вардаска бановина, платиха затова със здравето или с живота си. А Вашите думи представляват подигравка за тях и паметта им.

Господин посланик, аз съм възпитаван, че трябва да съм благодарен на обикновените руснаци, борили се за българската свобода. И аз съм благодарен на знайните и незнайни, които загинаха за това, а не за руските великодържавни интереси. Благодарен съм и на хора като Вас, които постоянно ми напомнят, че Русия и СССР никога не са се интересували от истината, а от своите интереси.

И интересите им много повече от сто години са България да бъде слаба обезкървена. Разбирам това, макар и да не съм съгласен, но Вие не разбирате, че с тези великодържавни интереси, които обилно напоявате с пропаганда, отдавна сте се подиграли с кръвта на хилядите руски войници, които през 1877-1878 наистина вярваха, че се борят за правилна кауза.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цигански орди превзеха Странджа

0 (0) Чудо е, че при днешните 42 градуса по Целзий, предшествани от близки до това ниво температури през миналата седмица, все още районът на Странджа между селата Бистрец, Проход и Драка още не е пламнал. Вижте заснетия видеоматериал от наш читател. В сигнал до Флагман.БГ се твърди, че тази […]
d186d0b8d0b3d0b0d0bdd181d0bad0b8 d0bed180d0b4d0b8 d0bfd180d0b5d0b2d0b7d0b5d185d0b0 d181d182d180d0b0d0bdd0b4d0b6d0b0

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.