Алибегов към министър Кацаров: Да не крие некомпетентността си зад моето име

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b0d0bbd0b8d0b1d0b5d0b3d0bed0b2 d0bad18ad0bc d0bcd0b8d0bdd0b8d181d182d18ad180 d0bad0b0d186d0b0d180d0bed0b2 d0b4d0b0 d0bdd0b5 d0bad180

Здравният министър Стойчо Кацаров си позволи грозна нападка по мой адрес, като цитира името ми и обяви, че протестът ми бил „по-скоро политически“! А въведените мерки били предложени от самия мен". Това се казва в позиция до медиите на председателя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов след днешните изявления на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.

В нея се казва още:

"Поредните грозни лъжи на Кацаров, на които съм принуден да отговоря: На първо място, несъгласие с недомислиците, наречени „противоепидемични мерки“ изразяват множество браншове, които са изправени пред фалит благодарение на тях! И всеки един от тези сектори гласно изказва недоволството си! За мен обаче е крайно учудващо защо служебен министър говори за политически протести? Той коя точно политическа сила представлява, кой го е избирал за поста и кой е гласувал за него? Протестите ни са икономически, а не политически!

Относно неадекватните решения на министъра и опитите му да си измие ръцете за тях с мен и представляваните от мен организации, ще подчертая: Туристическият бранш никога не е приветствал налагането на каквито и да било рестрикции. Но в условията на пандемия, при предлагането на здравни мерки, винаги сме се опитвали да представим нашите възгледи и да защитим позицията на бранша пред здравните власти.

Участвали сме в преговори и сме се опитвали да въведем логика в идеите на т.нар. власт! Основен акцент в цитираното днес от министър Кацаров писмо е изречението: „Нашето мнение е, че при наличието на всички видове ваксини и тяхната достъпност, ограничение при работата на бизнеса не бива да се налага, а всеки гражданин на Република България следва да бъде отговорен за собственото си здраве и това на хората, с които контактува“.

И да, съгласили сме се да направим компромис и да приемем въвеждането на зелените сертификати, но НЕ по начина, по който това е направено с издадената вчера заповед. Компромисът, който направихме с тях беше с единствената цел – да продължим все пак да работим. В крайна сметка обаче, най-важните неща, за които настоявахме, не са факт – тест за антитела не се признава като „зелен сертификат“, което поставя множество наши сънародници, минали през вируса безсимптомно, в неравностойно положение.

Безплатни тестове за момента НЯМА, а се оказа, че и няма да са безплатни, а всеки ще плаща сам за манипулацията по взимането им! Наложените мерки не важат за държавната администрация, а държавата е най-големият работодател в България. По този начин са дискриминирани на трудов принцип работещите в секторите, които заповедта на здравния министър удари!

Съжалявам, че битката, която аз и колегите ми водим за правата на българските граждани и спасяването на българския бизнес не се харесва на някого! Атаките срещу мен обаче няма да ме уплашат и откажат от пътя, по който съм поел. Защото за мен е важно поне да опитам да спра опитите на некомпетентни и компрометирани хора да съсипят българския бизнес, българската икономика и да отнемат правото на труд на стотици хиляди български граждани! И няма да позволя никой да крие некомпетентността си зад моето име!"

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

“Разводът“ с НАТО: какво стои зад този ход на Кремъл

0 (0) Решението на Москва да закрие представителството си в НАТО ще засили напрежението между Русия и страните от Алианса. С този ход Путин цели да разедини още повече Запада, смята Константин Егерт. Когато една страна скъса дипломатическите си отношения с друга, например заради военен конфликт, тя често възлага на […]
d180d0b0d0b7d0b2d0bed0b4d18ad182 d181 d0bdd0b0d182d0be d0bad0b0d0bad0b2d0be d181d182d0bed0b8 d0b7d0b0d0b4 d182d0bed0b7d0b8

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.