Антон Иванов: КЕВР ни готви шоково скъпи ток и парно

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b0d0bdd182d0bed0bd d0b8d0b2d0b0d0bdd0bed0b2 d0bad0b5d0b2d180 d0bdd0b8 d0b3d0bed182d0b2d0b8 d188d0bed0bad0bed0b2d0be d181d0bad18ad0bf

Обявените цени на предварителни разчети от работната група на КЕВР ще претърпят изменение в посока на повишение. Предполагам, че няма да се търси следващата промяна, но това е едно допускане. Toва заяви енергийният експерт Антон Иванов от Българския енергиен и минен форум сутрешния блок на БНТ.

Той изтъкна, че хората, които се употребяват на ток, ще усетят по-сериозно промяната.

Според него на световните пазари ценовите трендове на базовите суровини се движат нелогично. Трябва да се готвим към една дълбока промяна, към която се движим, а не на случайно съвпадение, посочи Иванов. Целенасочено вървим към едни други взаимоотношения, които налагат ние да преразгледаме като цяло енергийния сектор, подчерта той.

В България производството и консумацията на електрическа енергия зависи от въглищните централи. Това е основният двигател, който променя стойностите на електроенергийните пазари, отбеляза Антон Иванов.

Проблемите, които са изправени централите на въглища са реда на излизането им ще следва тежестта, с която били натоварени с несвойствени функции, предупреди Иванов. Той смята, че е добре да бъде направено една държавна ТЕЦ да не спонсорира, когото и да било, но не променя цялостната картина.

В студиото на БНТ присъства и Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикационните дружества, според когото, няма нищо нелогично в покачването на цените на тока и парното на база промените на световните пазари. Не би трябвало да се сравнява всяка една Топлофикация с друга, защото всяка една е различна по само себе си, уточни Георгиев.

КЕВР трябва да балансира интересите на енергийните дружества и потребителите. Тези интереси винаги са противоположни, но към момента цените са поддържат изкуствено, категоричен бе Георгиев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

 5 Видяно,  1 Днес

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Падат маските на открито в Италия

0 (0) В Италия от днес вече не е задължително носеното на маски на открито, предаде БНТ. Мярката беше в сила в продължение на 8 месеца. Носенето на маски остава задължително в закрити пространства и в транспорта. През последните дни Италия регистрира ниски нива на зараза. Освен заведенията вече работят […]
d0bfd0b0d0b4d0b0d182 d0bcd0b0d181d0bad0b8d182d0b5 d0bdd0b0 d0bed182d0bad180d0b8d182d0be d0b2 d0b8d182d0b0d0bbd0b8d18f

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.