Бачийски: Морската градина в Бургас не може да е ничий двор, и Росенец не може

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b1d0b0d187d0b8d0b9d181d0bad0b8 d0bcd0bed180d181d0bad0b0d182d0b0 d0b3d180d0b0d0b4d0b8d0bdd0b0 d0b2 d0b1d183d180d0b3d0b0d181 d0bdd0b5

Морската градина в Бургас не може да бъде ничий двор, както парк Росенец не може да бъде двор на Ахмед Доган. Това заяви общинският съветник от „Средна европейска класа“ Константин Бачийски пред Евроком.

На последната общинска сесия повече от час той се противопоставяше на условията в предложението на администрацията за отдаване под наем на увеселителния парк в бургаската Морска градина.

Като порок на докладната Бачийски посочи силно занижената цена на наема. Съветникът разкри, че на тези нива според общинската наредба се предлагат единствено дворни места в Бургас, които са десетки пъти по–евтини в сравнение с равнището на наемите на търговските обекти в Морската градина.

Иначе казано 0.50 лв. на кв. м. според предложението на общината срещу 25 лв. за кв. м. по силата на действащата наредба.

Като още по-сериозен недостатък на докладната Бачийски посочи заложената в нея ценова дискриминация спрямо наемателите в Морската градина на търговски обекти в съседство с атракциона.

Ето защо той настоя при разкриване на нови търговски обекти вътре в увеселителния парк / освен действащите детски развлекателни съоръжения/ да се заплаща допълнителен наем по цени като за всички останали обекти извън „лунапарка“ в Морската градина.

„За мен е недопустимо Общината да поставя в привилегировано положение едни фирми за сметка на други. За да имаме работеща икономика в България, условията за всички бизнеси трябва да са еднакви и прозрачни“ – коментира Бачийски.

Съпротивата на съветника доведе до прекъсване на общинската сесия, а след възстановяване на заседанието в докладната на общината вече бяха направени предложените от него важни корекции.

Така освен отстраняване на дискриминационните условия минималната наемна цена за целия увеселителен парк беше увеличена, а условията за цените на кв. метър за всички търговски обекти в атракционния комплекс бяха изравнени с останалите в Морската градина.

Първоначалните изчисления показват, че в общинския бюджет по този начин ще постъпят минимум 200 000 лв. повече за срока на договора.

„На съветниците от мнозинството, които ме обвиняваха, че споря напразно повече от час за наема на увеселителния парк, ще припомня, че преди десетина години точно заради съпротивата ми по подобна докладна беше осуетена, така наречената афера „Бургас ленд“ – коментира Бачийски.

Тогава под предлог, че се привлича стратегически международен инвеститор с 40 год. история в управлението на атракциони, терени от Морската градина щяха да бъдат дадени на концесия за срок от 35 години. И всичко това на нищожната цена от 5.5 ст. на кв. метър, базирана на цената на „мери и пасища“ .

„След моя задълбочена проверка се оказа, че прословутият инвеститор е фирма от типа „пощенска кутия“ , която според английския търговски регистър нямаше никакъв оборот за последните пет години. Защитих обществения интерес. Както тогава не позволих Морската градина да бъде третирана като пасище, така и на тази сесия не позволих паркът на да бъде третиран като двор. Вярно е, че спорихме повече от час, но не мисля, че времето за защитата на обществения интерес трябва да е лимитирано. Тази защита трябва да е постоянна, а не да се измерва с минути или часове“ – сподели Константин Бачийски.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Еротични забавления за по-вълнуващ секс

0 (0) Разнообразието е важно. Затова е чудесна идея да се експериментира с различни похвати, за да направите сексуалния си живот по вълнуващ. Ето няколко прости, но свежи идеи от trafficnews.bg: Бомба със закъснител Трябва ти: часовник с таймер. Как се играе: Изберете времеви интервал – 20 минути, например. Колкото […]
d0b5d180d0bed182d0b8d187d0bdd0b8 d0b7d0b0d0b1d0b0d0b2d0bbd0b5d0bdd0b8d18f d0b7d0b0 d0bfd0be d0b2d18ad0bbd0bdd183d0b2d0b0d189 d181d0b5

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.