Бивш началник от ДАНС: Американците не ни броят за живи. Борисов употреби Георгиев като мюре

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b1d0b8d0b2d188 d0bdd0b0d187d0b0d0bbd0bdd0b8d0ba d0bed182 d0b4d0b0d0bdd181 d0b0d0bcd0b5d180d0b8d0bad0b0d0bdd186d0b8d182d0b5 d0bdd0b5

Прекият наследник в ДАНС –Недялко Недялков остава в ДАНС като зам.-директор. Докато е там, промяна не може да има. Бойко Борисов употреби Димитър Георгиев /бел. ред. уволненият председател на ДАНС/ като мюре. Добре, че американците не ни броят за живи, иначе със сигурност доста ще се засегнат. Това каза пред Фрог нюз бившият шеф на ДАНС-Пловдив Асен Стефанов. Ето какво обясни той за скандалите покрай Агенцията: Г-н Стефанов, в свой пост преди няколко дни пишете: „КОЙ управлява службите, докато преуморените ръководители си почиват безпарично? Дали отпускарите не са просто мюрета, пуснати да се залисваме с тях, докато дубльорите забърсват улики и доказателства?“. Кое ви накара да зададете тези важни въпроси?

Когато ръководителят на ДАНС излиза в дълъг отпуск в последните дни на предишното правителство, въпросът наистина е „защо“. Но отговорът няма да дойде с взиране със седмици в отпускаря. Същественото е кой управлява Агенцията в негово отсъствие. И дали, след случилата се все пак вчера смяна на председателя на ДАНС, двамата му заместници ще подадат оставка, най малкото защото не са предложени за тези позиции от настоящия шеф на Агенцията (по Закона за ДАНС, председателят се назначава по предложение на Министерския съвет за срок 5 години, а двамата заместник-председатели се определят с решение на Министерския съвет за същия срок по предложение на председателя на агенцията). Ако не го направят, и то веднага, хипотезата за мюретата и дубльорите ще излезе съвсем правдоподобна.

В ДАНС има един зам.-шеф, казва се Недялко Недялков. Медийни публикации го свързват с Делян Пеевски? Вие какво знаете за него? Председателят на ДАНС беше сменен, но ако такива като него останат на постовете си, може ли да се разчита на промяна в работата на родното ФБР? Бившият вече председател на ДАНС Димитър Георгиев смята, че го махат заради разкритите руски шпиони. Вие повярвахте ли му? Кога ръководител на такъв пост си взима няколко месечен отпуск?

В края на 2013 г., пред пловдивска медия, описах профила на „подходящия“ тогава ръководен кадър в ДАНС. За да избегна автоцитиране, ще го припомня така: зле образован некадърник със съмнителен морал. По онова време начело на Агенцията беше двойката Писанчев – Недялков, които, преди позорния избор за наследник на Пеевски в ДАНС, си обещаха взаимно, че спечелилият ще назначи другия за свой заместник.

Сравнително бързо, въпреки съпротивата на задкулисието, Писанчев трябваше да си тръгне, но половинката му остана. Сега си тръгва и Димитър Георгиев, а Недялков – не. Според колеги, оперативното ръководство на Агенцията винаги е било именно в ръцете на Недялков. Той е прекия наследник на Пеевски в ДАНС. Съвсем ясно е, че докато е там, промяна не може да има.

Довчерашния председател на ДАНС Димитър Георгиев сам не вярва в обяснението си за отстраняването му, съвпадащо напълно с това на Борисов. Колкото до странната му отпуска, мисля, че му е наложена от Борисов, за да го употреби като мюре.

Между другото, „родното ФБР“ не ми звучи добре, даже и ако се влага известна доза сарказъм. Добре, че американците не ни броят за живи, иначе със сигурност доста ще се засегнат.

Като човек, който е бил в „кухнята“ на ДАНС, как гледате на скандала с подслушването на политици от т. нар. партии на протеста? Вярно ли е, че ДАНС се е превърнала в служба-бухалка на властта и в библиотека за компроматни дела срещу неудобните? Вярно ли е, че ако реши, службата може да „сготви“ всеки човек?

В „кухнята“ не съм бил – не отговарям на необходимия за там профил.

Скандалът с подслушванията ще стане истински скандал и, надявам се, с истински последствия, когато се появят доказателства. Дали ДАНС се е превърнала служба-бухалка? Докладът на един бивш щатски посланик у нас свързва доскорошния премиер и пряк надзорник на ДАНС с участие в силови групировки и организирана престъпност. Борисов е определян от „остриета“ на ГЕРБ като „карикатура на диктатор“, а обкръжението му като „шайка“ (нищо, че въпросните „остриета“ са професионални ренегати). Този човек доскоро командваше ДАНС, която пък от осем години се ръководи от наследници на Пеевски. Представете си в какво се е превърнала тази структура.

Ако това е така, то може ли да определим ДАНС като заплаха за националната сигурност на България?

България няма национална сигурност.

Интервю на Катя Илиева

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Закопчаха висш полицай, приближен до Черепа

0 (0) Ангел Папалезов е висшият полицай, който по-рано днес е обискиран от полицията. Това научи БЛИЦ от два независими източници. По оперативни данни той е близък до Васил Божков – Черепа, който е обвинен в 19 тежки престъпления. Има данни, че Папалезов и Божков на няколко пъти са се […]
d0b7d0b0d0bad0bed0bfd187d0b0d185d0b0 d0b2d0b8d181d188 d0bfd0bed0bbd0b8d186d0b0d0b9 d0bfd180d0b8d0b1d0bbd0b8d0b6d0b5d0bd d0b4d0be d187

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.