Бойко Рашков: Вече има сигнали, че купуването на гласове е започнало

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b1d0bed0b9d0bad0be d180d0b0d188d0bad0bed0b2 d0b2d0b5d187d0b5 d0b8d0bcd0b0 d181d0b8d0b3d0bdd0b0d0bbd0b8 d187d0b5 d0bad183d0bfd183d0b2

"Осигуряването на честни избори е приоритетна задача за МВР. От нас зависи да отговорим на очакванията на хората за свободно упражняване на вота и те сами да формират волята си как да гласуват. Ще увеличим оборотите на противодействие на МВР срещу купуването на гласове, за което има сигнали, че вече е започнало". Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков на националното съвещание на ръководния състав на МВР за осигуряване честността на вота и за противодействие на купуването на гласове.

"Недопустимо и инкриминирано е поведение за купуване и продаване на гласове. МВР по закон има правомощия в тази насока и упражнява достойно отговорностите. Именно затова често е на политическия прицел на отделни партии. Целта е ясна – наша отговорност е да оправдаем надеждата на българските граждани да живеят в почтена държава и ние ще оправдаем тези очаквания", посочи вицепремиерът.

Той допълни, че "от днес усилията на министерството вече са насочени към предотвратяване на престъпния криминален вот, за да осигурим на държавата ни честни и почтени избори, така че всеки български гражданин да изяви спокойно, а не дирижирано предпочитанията си към избраната партия".

"Ще гарантираме политическите права на гражданите, няма да позволим търгуване с достойнството на избирателите", подчерта Рашков.

Министър-председателят Стефан Янев акцентира върху очакваната висока активност на предстоящите избори в сравнение с вота през юли.

"Следователно и купувачите на гласове ще повишат усилията си и затова задачата ви ще е по-сериозна и интензивна. Сигурен съм, че чисто политическите нападки от определени партии за преследване на отделни граждани няма да разколебаят усилията ви“, обърна се премиерът към ръководния състав на МВР.

В националното съвещание участваха заместник-министрите Енчо Мирчев и Емил Ганчев, главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров, директори на главни и областни дирекции. Главният секретар на МВР представи анализ на резултатите от дейността на МВР при провежданите в периода 2017 – 2021 г. избори и подчерта необходимостта от бърза реакция спрямо всеки сигнал за намерение за нарушаване на изборното законодателство. Ограничаването на миграционния натиск – проблеми и решения, представи зам-директорът на ГДГП ст.комисар Светослав Манолов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Частично бедствено положение в община Каварна заради заседналия кораб

0 (0) Частично бедствено положение е обявено в oбщина Каварна заради заседналия кораб „Вера су“ в местността Яйлата край Камен бряг. То е обявено със заповед на кмета Елена Балтаджиева и влиза в сила от 17 ч. днес за срок от 7 дни, съобщиха от общината. Със заповедта се определят […]
d187d0b0d181d182d0b8d187d0bdd0be d0b1d0b5d0b4d181d182d0b2d0b5d0bdd0be d0bfd0bed0bbd0bed0b6d0b5d0bdd0b8d0b5 d0b2 d0bed0b1d189d0b8d0bd

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.