„БСП за България“ сключи споразумение с АБВ за изборите

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b1d181d0bf d0b7d0b0 d0b1d18ad0bbd0b3d0b0d180d0b8d18f d181d0bad0bbd18ed187d0b8 d181d0bfd0bed180d0b0d0b7d183d0bcd0b5d0bdd0b8d0b5 d181

Коалиция "БСП за България" сключи споразумение с АБВ за съвместно участие в изборите за Народно събрание на 14 ноември.

Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров, който представляваше коалицията заяви, че процесът на консолидация вляво не е спирал в последните години. Според него сега е намерен верният път.

"Ние от БСП и "БСП за България" имаме желанието да развием и разширим коалицията, и да вървим заедно напред", отбеляза социалистът. Той подчерта, че за това свидетелства и фактът, че на предните избори в широкото ляво обединение е имало 18 партии, организации, и граждански движения, а на тези избори те са 21.

Атанас Зафиров подчерта, че по програма общите идеи между БСП и АБВ са повече от тези, по които се отличават. "Нашата съвеместна работа в последния парламент беше много правилно разчетена от българския избирател, затова социологическите проучвания дават повишаване на доверието в нашата коалиция", обясни той.

Зафиров посочи, че БСП провежда редица срещи в последните дни със синдикати, работодатели и браншови организации. "На тези срещи ясно пролича, че напрежението в обществото е огромно. На всички ни е ясно, че следващото правителство го чакат много тежки времена. Много е важно на кой ще се гласува доверие и кой е показал, че може да изважда държавата от такива тежки ситуации", подчерта зам.-председателят на БСП.

Зафиров подчерта, че БСП предлага три вида мерки. На първо място той посочи, че в краткосрочен план левицата предлага план за първите 100 дни с акцент в сферата на енергетиката, енергоносители, компенсация на социално слаби семейства; здравеопазване. Като средносрочни мерки на второ място Зафиров постави Бюджет 2022 г. "В най-оптимистичен вариант следващото Народно събрание може да започне в последната седмица на месец ноември. По-рано от средата на декември няма да може да се започне работа за бюджета. Затова ние трябва да сме готови с предложение за бюджет", каза той. В дългосрочен план Зафиров допълни, че левицата залага на пакет от законопроекти, касаещи социалната политика, доходите, образованието. В същото време Корнелия Нинова разкри 7 конкретни решения за най-важните проблеми в държавата.

"Сега трябват конкретни и работещи решения, а не лозунги и клишета. Следващият парламент и правителство ще бъдат подложени на двойна преса – отвътре и отвън.

Отвътре заради растящите цени, срив на предприятия и невъзможност хората да си платят сметките. Отвън – да се пусне Република Северна Македония на всяка цена в ЕС и да се даде зелена светлина за навлизане на джендър идеологията и свободата всеки да си самоопределя пола. За тази отвътре – трябват политици с конкретни решения, за тази отвън – държавници със силен характер и смелост да защитим националния интерес, Конституцията и българските традиции. Отговорите на тези въпроси от кандидатите за НС би трябвало да бъдат ориентир за избора на българските граждани, а не клишета, лозунги и пиарски акции. Някои партийни лидери отсега редят кабинети, инженерстват извън своите партии, раздават постове. Да не бързат. Преди това да заявят позициите си", пише тя.

Ето нашите: В помощ на семействата и българския бизнес – намаляване ДДС на основни храни от 20 на 9% – намаляване ДДС на енергоносителите от 20 на 9% – свръхпечалбите на производители и търговци на ток се преразпределят справедливо на семействата и предприятията, благодарение на които са натрупани – на енергийно бедни семейства се осигуряват по 200 киловатчаса безплатно от държавата – драконовски мерки против спекулата и всеки, който използва ситуацията, за да трупа милиони за сметка на изнемогващия народ, да си получи наказанието 2. По отношение на външния натиск

– РС Македония не може да стане член на ЕС за сметка на българския национален интерес, история и внушавайки омраза и дискриминация спрямо хора с българско самосъзнание – Борба срещу насилието над жени – да е с всички средства, но джендър идеология и политики срещу семейните ценности – не. Това противоречи на българската Конституция, на българската народопсихология и българските традиции.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кола прегази съпрузи на пешеходна пътека

0 (0) Шофьор удари пресичащи на пешеходна пътека в Шумен. След инцидента 68-годишна жена е починала. Съпругът на жената, който е пресичал с нея в този момент, е настанен в болница с фрактура на ляв глезен, оставен е под наблюдение в болничното заведение. Сигнал за инцидента е приет в дежурната […]
d0bad0bed0bbd0b0 d0bfd180d0b5d0b3d0b0d0b7d0b8 d181d18ad0bfd180d183d0b7d0b8 d0bdd0b0 d0bfd0b5d188d0b5d185d0bed0b4d0bdd0b0 d0bfd18ad182

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.