ВМРО зове правителството да не се държи като сираче в ъгъла на масата на ЕС

Page Visited: 1
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
Read Time:2 Minute, 35 Second

d0b2d0bcd180d0be d0b7d0bed0b2d0b5 d0bfd180d0b0d0b2d0b8d182d0b5d0bbd181d182d0b2d0bed182d0be d0b4d0b0 d0bdd0b5 d181d0b5 d0b4d18ad180d0b6

Здравната политика е индивидуална за всяка страна в ЕС. Това е съюз, основан на солидарността, в който всяка държава е суверенна и с равно право на глас с останалите. Това заявяват в своя позиция от ВМРО по повод обмисляните нови правила за пътуването в Европа заради пандемията от коронавирус.

Те са категорични, че е крайно време "българското правителство да спре да се държи като доведеното сираче в ъгъла на масата".

"Утре ще поискат от нас документ за еднополов брак, за да пътуваме. И това ли ще приемем? Ако за ваксината хората все още си мълчат, за последното няма да Ви простят, повярвайте го, господа", предупреждават от партията.

Те подчертават, че всяко отстъпление пред Брюксел е отказ от суверенитет.

Войводите припомнят, че преди два дни Европейската комисия предложи да се намали "трайността" на зеления сертификат. Поредица страни връщат ограниченията, въпреки че са постигнали практически всеобщи нива на ваксинация, а у нас продължава отлагането на пълноценния учебен процес.

"В това време в нашата част от света се оформят две абсурдни крайности: либералните елити започват все повече и повече да се държат фашизоидно, с все повече крайни изисквания, ненужно тестване и рестрикции. От другата страна, проводници на чужди интереси у нас излизат с откровено вредни конспиративни теории", изтъкват от ВМРО.

Според тях държавата ни трябва да се противопостави на новите правила, обсъждани от ЕК, и да иска запазване на настоящите за придвижване в Европа. В противен случай се нарушавали основни постулати, залегнали в Договора за ЕС – свободното придвижване на хора, стоки и услуги. От партията посочват, че ако тези правила се нарушават еднолично, значи се нарушава и принципът на солидарност, върху който е изградена Общността.

Войводите припомнят, че вече официално се поставя въпросът и децата над 5 години да бъдат ваксинирани, а тези над 13 години да бъдат приравнени към възрастните по отношение на правилата за пътуване, т.е. да са ваксинирани с две междинни и бустерна доза. Те са категорични, че това е напълно недопустимо.

За ВМРО е недопустимо и задължителното ваксиниране, при това с локдаун, предложено от Австрия.

Те поясняват, че не са против ваксините, но вярват, че хората трябва да се ваксинират след информирано съгласие.

От ВМРО изтъкват и че в държави като Нидерландия и Австрия с над 70-80% ваксинирани заразата не спира да върлува. По тази причина бил странен фактът, че призивите за задължително и допълнително ваксиниране идват именно от тях.

"Да, ваксината очевидно помага за по-леко преминаване. Но хората в Европа не са виновни, че от поне година бяха убеждавани, че с ваксината идва и свободата от вируса. Това се оказа подвеждащо и сега брюкселските елити трябва да поемат вината, а не да я стоварват върху народите", настояват те.

ВМРО иска лидерска дискусия на ниво ЕС, която да излезе с общ план, който обаче да не е " в стил Оруел и да включва дамгосване, отнемане на права, преследване и насилствено налагане на каквото и да е".

По тази причина според тях освен тесните експерти в този дебат трябва да участват и истински политически лидери.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Блясък и богатство, предателство и смърт: забележителната история на модната империя Гучи

0 (0) Когато през 1921 година Гучио Гучи открива първия си магазин във Флоренция, едва ли е предполагал, че един ден името му ще се превърне в синоним на сексапила, хип-хопа, а по-късно и на полово неутралната мода. Или пък че през 21 век марката ще има цели 46 милиона […]
d0b1d0bbd18fd181d18ad0ba d0b8 d0b1d0bed0b3d0b0d182d181d182d0b2d0be d0bfd180d0b5d0b4d0b0d182d0b5d0bbd181d182d0b2d0be d0b8 d181d0bcd18a

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.