Военни на НАТО щурмуваха цех в Чешнегирово по погрешка (ВИДЕО)

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b2d0bed0b5d0bdd0bdd0b8 d0bdd0b0 d0bdd0b0d182d0be d189d183d180d0bcd183d0b2d0b0d185d0b0 d186d0b5d185 d0b2 d187d0b5d188d0bdd0b5d0b3d0b8

На 11 май работниците в цеха на фирма "КИМ Инженеринг" в село Чешнигирово са се озовали под дулата на оръжията на група чуждестранни военни. Въоръжените до зъби мъже им наредили на седнат на земята, след това "прочистили" помещението и се изнесли през оградата, показвайки знака на победата. В продължение на две седмици собственикът на фирмата Марин Димитров изчаква някой от Министерството на отбраната да се свърже с него и да се извини на него и екипа му, но след като това не се случва, той подава жалба във Военна и Районна прокуратура-Пловдив, предава TrafficNews.

На 11 май в района на пловдивското село Чешнигирово се провежда въздушно десантно учение с участието на военни от САЩ и Италия. Според официална информация на Министерството на отбраната десантът се осъществява от военни формирования от двете държави. Българските военнослужещи от 42-ри механизиран батальон от 2-ра механизирана бригада осигуряват отбраната на летището.

Десантът е в рамките на учението „SWIFT RESPONSE“, в което участват 2200 военни на САЩ и Италия и до 100 военни от българска страна. По време на изпълнение на задачите ще участват над 30 самолета и хеликоптера. Ръководството на полетите се осъществява от летище Пловдив.

"Същият ден не бях в базата, тъй като имах работа в Пловдив. Но след това изгледах всичко на охранителните камери. Прилича на сцена от военен екшън. Мъжете говорят английски, но не знам от каква националност са. 6 от тях държат автомати, а един – картечница", разказа пред TrafficNews собственикът на фирмата Марин Димитров. Видеонаблюдението в сградата е запечатало атаката на военните, които са прескочили 3-метровата тухлена ограда .

"Ние бяхме на машините и работехме. Изведнъж през вратата влязоха няколко човека с униформи, насочиха срещу нас автомати и започнаха да крещят "Sit down". След това изкараха акъла на колегата в съседното помещение, защото ние поне ги видяхме, че приближават, а на него му изскочиха внезапно. Човекът вдигна ръце и седна. Беше много стресиращо" разказва Георги Нешев.

"В района често се провеждат учения, но подобно нещо не се е случвало. Ако ни бяха помолили за съдействие, нямаше да откажем. Но ще предупредим хората, а не да се стига до инфарктни ситуации. Ами ако тук имаше някой с оръжие?! Може да стане голяма беля. И изобщо как някой си разрешава да влиза в частна собственост!" коментира собственикът. Същият ден Димитров отива до мястото, където военните провеждат учението и разказва на патрула на военна полиция за инцидента. След разговор с началник, военните полицаи му обясняват, че нищо не може да се направи. Димитров изчаква две седмици някой от Министерството на отбраната да го потърси, но това не се случва. Вчера адвокатът му Борислав Мазнев е внесъл жалби във Военна и Окръжна прокуратура. "Нарушена е от една страна Конституцията, а от друга имаме заплаха за убийство – въоръжени мъже в частен имот, които насочват оръжие към невъоръжени хора" обясни юристът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Боршош към просветния министър: Не политизирайте проблема с детските градини

0 (0) Зам.-кметът на София по образование, култура, спорт и младежки дейности Мирослав Боршош е изпратил критично писмо до министъра на образованието и науката проф. Николай Денков. Боршош призова Денков да не политизира казуса с липсата на места за хиляди деца в детските градини в столицата. Той твърди, че компенсаторните […]
d0b1d0bed180d188d0bed188 d0bad18ad0bc d0bfd180d0bed181d0b2d0b5d182d0bdd0b8d18f d0bcd0b8d0bdd0b8d181d182d18ad180 d0bdd0b5 d0bfd0bed0bb

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.