Движение 21: Кръгла двойка на ГЕРБ

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b4d0b2d0b8d0b6d0b5d0bdd0b8d0b5 21 d0bad180d18ad0b3d0bbd0b0 d0b4d0b2d0bed0b9d0bad0b0 d0bdd0b0 d0b3d0b5d180d0b1

В стратегията, определяща как България планира да изразходва европейските фондове в периода 2021 – 2027 г., третото правителство на Бойко Борисов оценява над десетгодишното управление на ГЕРБ с кръгла двойка. Това се казва в позиция на Движение 21. Вижте още от позицията на движението:

В ключови сектори страната ни е на последните места в ЕС:

– неблагоприятни демографски тенденции като намаляваща раждаемост, застаряване на населението, високи нива на смъртност; – много висок дял на младите хора между 15 и 24-годишна възраст, които не са нито в образование, нито в обучение, нито в заетост; – 26-то място в ЕС по правителствени разходи за социална защита; – много висок относителен дял на бедните, най-висок относителен дял на населението, живеещо в тежки материални лишения, три пъти по-висок от средния за ЕС; – най-високо неравенство в разпределението на доходите в ЕС.

Изхождайки от тази оценка за резултатите от собственото си управление, ГЕРБ обявиха че възнамеряват да продължат да управляват европейските средства по същия начин, както и досега. През следващите седем години, България ще получи от ЕС 16.7 млрд. евро по линия на Многогодишната финансова рамка и още 12.2 млрд. евро по новата програма "ЕС: Следващо поколение", предназначена за възстановяване на икономиките след коронакризата. Вместо за инвестиции в хората, в развиването на човешкия потенциал, в образование и квалификация, в укрепване на предприятия от ключови сектори за българската икономика, в реални стимули за растеж на икономиката, в балансиране на икономическото развитие между регионите, ако продължи да управлява, правителството на ГЕРБ ще налее отново европейските пари в некачествено строителство и ремонти на пътища и сгради. Чрез избрани фирми-хранилки за властта, Бойко Борисов ще продължи да пълни нощното си шкафче, лични и партийни сметки.

Нито обсъждането, нито изпълнението на тези планове трябва да бъдат оставени под ръководството на Бойко Борисов и ГЕРБ. България има нужда от ново управление, което да спре повсеместната корупция и източването на средствата на европейските и на българските данъкоплатци. Управление, което не просто ще смени една партия с друга на власт, а ще наложи институциите и правилата да работят за всички граждани.

Смяната на модела на еднолично управление налага обединение на всички заинтересовани да се възстанови справедливостта, демокрацията, разделението на властите, гражданския контрол. Затова ще продължим с работата си да осигурим независимо наблюдение, паралелно преброяване на изборите и да противодействаме на манипулациите и фалшификациите. След провеждането на честни избори ще работим за премахване на статуквото, за възмездие и за възстановяване на щетите от мафиотското управление.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕС и Германия не разчитат само на една компания за ваксината срещу COVID-19

0 (0) Министърът на здравеопазването на Германия Йенс Шпан заяви днес, че е много важно да се преговаря с различни компании, разработващи ваксина срещу COVID-19 предвид плановете първите ваксинации в страната да започнат през декември, предаде Асошиейтед прес. Шпан каза това по време на посещение в германската компания IDT Biologika, […]
d0b5d181 d0b8 d0b3d0b5d180d0bcd0b0d0bdd0b8d18f d0bdd0b5 d180d0b0d0b7d187d0b8d182d0b0d182 d181d0b0d0bcd0be d0bdd0b0 d0b5d0b4d0bdd0b0 d0ba

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.