Десислава Атанасова е смутена от действията на служебния министър на икономиката

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b4d0b5d181d0b8d181d0bbd0b0d0b2d0b0 d0b0d182d0b0d0bdd0b0d181d0bed0b2d0b0 d0b5 d181d0bcd183d182d0b5d0bdd0b0 d0bed182 d0b4d0b5d0b9d181

Десислава Атанасова от ГЕРБ смята за смущаващо, че министърът на икономиката, преди да е станал министър, е започнал действия по смяна на Надзорния съвет на Българска банка за развитие, което става ясно от отговор на негово писмо от 11 май на страницата на БНБ.

"Няма как един министър да извършва каквито и да е правни действия преди да е встъпил в длъжност", заяви Атанасова в предаването "Още от деня" по БНТ.

На въпрос за раздадените кредити от ресурс на банката, който е публичен, в размер на 1 млрд. лв. само за 8 фирми, въпреки че анонсът е за подпомагане на бизнеса в криза, Атанасова посочи, че те ползват кредит, не държавна помощ и каза, че ББР подпомага всички фирми в COVID кризата, доколкото тя знае – "около 40 000 са договорните партньори, които са ползвали кредит от ББР".

Десислава Атанасова заяви, че не е запозната с принципа за разпределение на средствата, защото не е в Управителния съвет на банката.

Атанасова подчерта, че правителството на Борисов е създало редица възможности българският бизнес не просто да оцелее, а да продължи да работи с всички мерки за подкрепа на правителството. И изрази надежда всички програми, които започнаха през Националната агенция по приходите, да продължат да работят.

Десислава Атанасова коментира и ревизиите и рокадите в управлението на агенции, като подчерта, че е нормално за всеки един кабинет да работи със свои доверени лица в политическите кабинети. При заявка за гарантиране на честни избори от страна на служебния кабинет смяната на областни управители, на служители на МВР е разбираемо.

"Но какво общо имат изборният процес с Агенцията по горите или Национална агенция по приходите, или всички агенции, в които бяха извършени смени", запита Десислава Атанасова.

"Не знам каква е готовността на правителството по отношение на процеса, който предстои във връзка с провеждане на изборите, защото предстои тежък процес по обезпечаване на всички секции с машини", отбеляза Атанасова, като посочи, че не е видяла обява за обществена поръчка за купуване на още 1500 машини.

На въпрос какво има предвид под проверка на машинния вот, тя отговори: "В закона не се съгласиха новите партии на промяната да се запише, че ще бъде контролиран чрез преброяване вотът дали съвпада със записа, който протокола вади от машината".

Атанасова посочи, че сега няма да се броят разписките, които всеки получава от машината и пуска в непрозрачна кутия, които да се сравнят с финалното число от протокола. Според нея с тяхното преброяване ще се повиши доверието в изборния процес.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гълъб Донев: Няма пари за продължаване на съществуващите икономически мерки

0 (0) Всяка една мярка, която обновяваме, тя съответно ще бъде финансово обезпечена. Пари в бюджета за продължаване на съществуващите мерки няма. Това заяви в "Панорама" служебният социален министър Гълъб Донев. По думите му още през март месец е станало ясно, че трябва да има актуализация на бюджета. "Ще направим […]
d0b3d18ad0bbd18ad0b1 d0b4d0bed0bdd0b5d0b2 d0bdd18fd0bcd0b0 d0bfd0b0d180d0b8 d0b7d0b0 d0bfd180d0bed0b4d18ad0bbd0b6d0b0d0b2d0b0d0bdd0b5

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.