Дончева: Служебното правителство прави каквото трябва за измитане на модела ГЕРБ

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b4d0bed0bdd187d0b5d0b2d0b0 d181d0bbd183d0b6d0b5d0b1d0bdd0bed182d0be d0bfd180d0b0d0b2d0b8d182d0b5d0bbd181d182d0b2d0be d0bfd180d0b0

„Като генерална линия служебното правителство прави каквото трябва за измитане на модела ГЕРБ, за изваждане на лалугерите от дупките и за промени, които са необходими. Това коментира Татяна Дончев от „Изправи се! Мутри, вън!“ в предаването „Лице в лице“.

Според нея работата на кабинета се затруднява от няколко важни елемента, които биха могли да се избегнат в предишния парламент, ако той е работил още две – три седмици.

„Законът за държавния служител и Законът за държавната администрация, както и Законът за публичните предприятия, приети от ГЕРБ, бетонират различни техни назначения. Бихме могли да улесним служения кабинет и ако бяхме направили правителство, макар и за една седмица, с малко променени министерства“, обясни още Татяна Дончева.

„Надявам се от всичко това да извлечем поука, иначе в служебния кабинет има професионалисти и борци, както има и мишоци, които не са се чули и няма да се чуят до края на мандата“, заяви Дончева. По думите ѝ това са министрите на транспорта, на туризма, много спорове има и в министерството на земеделието.

Според Татяна Дончева това правителство не работи като предизборен щаб на президента. „Разбира се, че това правителство ще се свързва с Румен Радев, който е негов патрон по дефиниция и някои ще го харесват, а други не. Но да се нарича това предизборен щаб на Радев ми се струва просто опорна точка“, заяви Дончева.

По думите ѝ представителите на служебния кабинет вадят целенасочено информация, но ако тя злепоставя политическа партия ГЕРБ, доскорошни министри и държавни администратори, това е защото такива са фактите. „Истината трябва да се знае, за да възтържествува справедливостта, трябва този път да се отиде до край. Трябва да има хора в затвора, трябва да има хора с конфискувано имущество, което е откраднато, защото този 12-годишен грабеж на българските граждани, трябва да бъде наказан“, смята тя.

Татяна Дончева заяви, че няма съмнения, че някои хора са били подслушвани. По думите ѝ, протестите също са били подложени на някаква форма на контрол. „Като адвокат, който влезе в някои от делата на протестите, знам, че има специални разузнавателни средства, използвани за хора, за които дори не беше доказано, че имат пряко участие в протестите. Срещу тези хора има образувани дела и те бяха арестувани, на някои от протестърите още не са върнати телефоните“, обясни Татяна Дончева и добави, че прокуратурата не ги връща.

Дончева коментира и въпроса за санкциите, наложени от САЩ по закона „Магнитски“.

„Всички страни имат поглед върху корупцията, който се формира на работата на дипломатите в София, от името на техните държави и техния бизнес, които участват в икономическия живот на България. Те могат да кажат кога са давали, на кого са дали, колко и какво са получили срещу това“, каза тя. Според Дончева преките последици от закона „Магнитски“ тепърва ще стават ясни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спомени за бъдещето

0 (0) Моето поколение, отраснало и навлизало в живота след края на Втората световна война представлява онези граждани на Република България, които живяхме в мир и участвахме в изгрева и залеза на две исторически епохи – социализма, в който човек за човека бе брат и приятел и неолибералния капитализъм , […]
d181d0bfd0bed0bcd0b5d0bdd0b8 d0b7d0b0 d0b1d18ad0b4d0b5d189d0b5d182d0be

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.