Доц. Киселова: Лабораториите ще се превърнат в развъдници на зараза

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b4d0bed186 d0bad0b8d181d0b5d0bbd0bed0b2d0b0 d0bbd0b0d0b1d0bed180d0b0d182d0bed180d0b8d0b8d182d0b5 d189d0b5 d181d0b5 d0bfd180d0b5d0b2

"И други държави са въвели подобен код за влизане на определени места, но подготовката за това е започнала в средата на юли. Ние днес въвеждаме правила, след което гражданите ще имат по-малко от 48 часа, за да се подготвят", изтъкна преподавателят по конституционно право в Софийския университет доц. Наталия Киселова пред "Денят ON AIR".

Според нея е трябвало много повече време и ресурс на гражданите, за да проверят дали имат антитела. Очакванията ѝ са лабораториите да се превърнат в развъдници за заразяване.

"Закъсняха много здравните власти, това трябваше да се случи в края на юли, началото на август", категорична бе доц. Киселова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Конституционалистът смята, че подходът на Министерството на здравеопазването е грешен. По думите ѝ не е изключенo несъгласен гражданин да се пробва и да осъди България.

"Науката е достатъчно напреднала и тя трябваше да ни помогне, а не да разчитаме на врачки, алкохол или други нестандартни методи за лечение. Има редица начини да се стимулират гражданите, но това трябва да става по добрия начин, а не с принуда и финансови санкции", подчерта доц. Киселова.

"Явяването ще е еднократно в СИК. Поради това, че ще гласуваме за два избора, ще има забавяне, ще има и изнервени избиратели. Към изборния ден няма да е по-розова ситуацията със заболеваемостта. Избирателите трябва да са премислили дали да гласуват за двата избора или само за един, преди да отидат до урните", обясни преподавателят по конституционно право.

Доц. Киселова прогнозира по-висока избирателна активност, но според нея е рано да се каже дали победа от 1-ви тур е възможна.

Според доц. Киселова, Кирил Петков е бил в нарушение на Конституцията към 11 май, когато Радев назначи първото служебно правителство.

"Документите, които Петков е представил пред КС, показват, че е престанал да бъде гражданин на Канада на 20 август. В този смисъл е бил с двойно гражданство", обясни тя.

"Не е достатъчно да кажеш, че не се чувстваш. Необходимо е действие на съответната държава, в случая Канада", поясни гостът в студиото.

Това не означава обаче, че актовете му отпадат – всеки един ще се гледа поотделно, стана ясно още от думите на доц. Киселова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Васил Велев: Не искаме помощ, а връщане на надвзетото от енергийната ламя

0 (0) "Има съгласие, че това е най-бързият начин за реакция на този грабеж в отсъствието на парламент. Настояваме за компенсация от август, докато цените се нормализират. Тя да е равна на 3/4 от надвзетото. Това не са помощи, а възстановяване на надвзетото. Това са изработените от хората пари, които […]
d0b2d0b0d181d0b8d0bb d0b2d0b5d0bbd0b5d0b2 d0bdd0b5 d0b8d181d0bad0b0d0bcd0b5 d0bfd0bed0bcd0bed189 d0b0 d0b2d180d18ad189d0b0d0bdd0b5

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.