До 10 февруари ЦИК очаква машините за вота

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b4d0be 10 d184d0b5d0b2d180d183d0b0d180d0b8 d186d0b8d0ba d0bed187d0b0d0bad0b2d0b0 d0bcd0b0d188d0b8d0bdd0b8d182d0b5 d0b7d0b0 d0b2d0be

Агенцията за обществени поръчки публикува подробности за доставката на 9600 специализирани устройства за машинно гласуване за предстоящия идната година парламентарен вот. Машините трябва да са с инсталирани системен и приложен софтуер, включително и изходния код, така че да могат да се използват при всички избори, без намеса на доставчика, съобщи БНР.

Пределната цена от 36 милиона лева включва и логистичното осигуряване на машините, както и обучението на ЦИК, районните и секционните избирателни комисии при провеждането на предстоящите парламентарни избори догодина.

Офертите ще се приемат до полунощ на 29 ноември.

ЦИК ще очаква машините за гласуване да са доставени до 10 февруари, става ясно още от публикуваната обществена поръчка.

Ако устройствата бъдат доставени на партиди, последната трябва да е в складовете не по-късно от 25 дни преди изборния ден, а софтуерът да бъде инсталиран до 20 дни преди вота.

При спиране на тока машината за гласуване трябва да може да работи поне още 30 минути със собствен заряд, както и да има добра защита от колебания в напрежението, гласи друго изискване.

Ако избраният доставчик не изпълни договора ще дължи неустойка в размер на 150 процента от цената по договора. Максималната стойност на обществената поръчка е 36 милиона лева.

Обществената поръчка за машините няма да бъде възложена, без да се провеждат преговори с кандидатите поради особените обстоятелства.

В процеса на договаряне с кандидатите ще се коментират необходимото време за изпълнение на процедурата по електронно машинно гласуване от един избирател за всеки един вид от избори, процедурата по гарантиране на анонимността на вота при събирането на разписките от гласуването методите за предотвратяване на манипулирането на машинния вот, както и подходът за извършване на поддръжка по време на изборния ден.

Кандидат в настоящата процедура за възлагане на обществена поръчка може да бъде всяко българско или чуждестранно физическо или юридическо лице или техни обединения, както и всяко друго образование, което има право да изпълни услуги с доставка, съгласно законодателството на държавата, в която е установено, като всеки кандидат трябва да отговаря на предварително обявените изисквания.

Участник, предложил по-висока цена от обявената, ще бъде отстранен.

На втория етап от процедурата допуснатите, които са поканени от възложителя, ще трябва да предоставят първоначална оферта с технически параметри и ценово предложение, а избраният ще трябва да осигури и гаранция за изпълнение на договора в размер на пет на сто от неговата стойност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

КЗП със засилени проверки на електронните магазини

0 (0) „В електронните платформи за търговия, които стават все по-популярни, една и съща стока може да бъде предлагана от различни търговци. Дори нейното представяне да изглежда по един и същи начин, ако има информация за това, че този търговец е различен, нека потребителите не се учудват, че е възможно […]
d0bad0b7d0bf d181d18ad181 d0b7d0b0d181d0b8d0bbd0b5d0bdd0b8 d0bfd180d0bed0b2d0b5d180d0bad0b8 d0bdd0b0 d0b5d0bbd0b5d0bad182d180d0bed0bd

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.