Д-р Костадинов от Възраждане: Ще прекратим кризата в здравеопазването и ще оздравим здравната система

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b4 d180 d0bad0bed181d182d0b0d0b4d0b8d0bdd0bed0b2 d0bed182 d0b2d18ad0b7d180d0b0d0b6d0b4d0b0d0bdd0b5 d189d0b5 d0bfd180d0b5d0bad180d0b0

През последните 30 години българското здравеопазване е превърнато в бизнес. Горчивата истина е, че България боледува и за съжаление казаното съвсем не е метафорично. Няколко големи болници в страната са принудени да приемат пациенти, които се налага да пропътуват стотици километри, за да получат здравна грижа. Здравето вече струва пари, много пари, а лекарите ни са претоварени с документация и принудени да работят в условия, които напомнят военна обстановка. Медицинските ни сестри и акушерките са на дъното на социалната стълбица. Болниците ни са полуразрушени, а детската болница в София е строеж, от който стърчат празни обещания и цинизъм.

Ние от Възраждане искаме хората да бъдат здрави, а не да са пътници в безкрайни клинични пътеки. Искаме достойно заплащане за българските медицински работници.

Искаме онези над 200 хиляди бездетни български двойки да прегърнат своята дългоочаквана рожба и ще направим всичко възможно държавата да е техен съюзник, а не мащеха.

Ще работим за система, гарантираща превенция и профилактика, нормални цени на лекарства и услуги, създаване на стандарти и модернизация в цялото здравеопазване.

Ще работим за изкореняване на корупцията, злоупотребите и монопола в тази сфера.

За нас възстановяването на справедливостта в здравеопазването е цел от първостепенно значение.

Някои от мерките, които предвиждаме, са:

· премахване на търговския статут на болниците;

· държавно финансиране на медицинските дейности;

· държавно програмно финансиране за семейното планиране и асистираната репродукция;

· премахване на ДДС върху лекарствата;

· минимален безплатен пакет медицинска помощ;

· възстановяване на училищните здравни кабинети;

· здравеопазване във всяко населено място;

· прилагане на национални програми за здравна култура.

„За нас от Възраждане здравеопазването е сред основните ни приоритети и ако българските граждани ни дадат доверието си и станем част от 46-ото Народно събрание, ще работим за това, всеки българин да има бърз и гарантиран достъп до адекватна здравна помощ. Да задържим в България студентите по медицина, които днес са превърнати в емигранти. Да осигурим достойно заплащане за всички здравни работници и здравна грижа във всяко населено място и да реализираме всяка мярка записана в програмата ни и отнасяща се за здравния ресор. Ще прекратим кризата в здравеопазването и ще оздравим здравната система. “, каза д-р Костадинов, председател на Възраждане и водач на листата на кандидатите за народни представители в 3-ти Варненски МИР и 25-ти МИР София.

Възраждане е с номер 11 в интегралната бюлетина! Купуването и продаването на гласове е престъпление

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сега се дистанцират от Пеевски. Но няма да им помогне.

0 (0) Да му дожалее на човек за Делян Пеевски! Протестите през 2013 срещу избора му за председател на ДАНС го превърнаха за мнозина в аватар на българското задкулисие. След като олигархът бе санкциониран по глобалния закон „Магнитски” през юни 2021, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се „дистанцира” от Пеевски, […]
d181d0b5d0b3d0b0 d181d0b5 d0b4d0b8d181d182d0b0d0bdd186d0b8d180d0b0d182 d0bed182 d0bfd0b5d0b5d0b2d181d0bad0b8 d0bdd0be d0bdd18fd0bcd0b0

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.