Екимджиев: Не допускат кадърни хора от чужбина в политиката ни

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b5d0bad0b8d0bcd0b4d0b6d0b8d0b5d0b2 d0bdd0b5 d0b4d0bed0bfd183d181d0bad0b0d182 d0bad0b0d0b4d18ad180d0bdd0b8 d185d0bed180d0b0 d0bed182

Имахме преди една подозрителност към всично чуждо. И тези сенки от миналото бащите на Конституцията вградиха в нея. За президент и вицепрезидент се изисква да са живели последните пет години в България. Какъв е смисълът? Припомняйки това, то зад едни високопарни слова за патриотизъм и българщина има нещо друго. Това е един политически картел. Има хора като професор Близнашки, които много се гордеят.

Но това е политически картел, за да не се допусне кадърни хора от чужбина, които имат и друго гражданство, в политиката ни. И този текст е приет единодушно. Това са мини заложени в Конституцията.

Това заяви адвокат Михаил Екимджиев в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком, цитиран от Фрог нюз.

Да влезем в обувките на тези, които смятат, че двойното гражданство е проблем за националния суверенитет. И че Петков е в конфликт на лоялност. Но не е ли проблем на националния суверенитет, ако сме изцяло зависими от Канада, кога тя ще реши да освободи Кирил Петков. Той самият още през май е подал заявление за освобождаване. Но само канадската държава може да реши кога ще го го освободи. А представете си, че не беше Канада, а беше Афганистан. Тоест ние изцяло сме зависими от волята на чужда държава, коментира Екимджиев.

Правото ненавижда абсолютните права и абсолютните закони. Единственото абсолютно право е правото да не бъдеш малтретиран. А изведнъж решиха човек да няма двойно гражданство. Казвайки, че забраната е абсолютно и се поставиха над живота. Трябва да има гъвкава уредба, която да се занимава с тези реалности, допълни той.

В Конституцията има още една глупава норма, като тази,че правото на личен живот не може да бъде ограничаван. Тогава КС трябваше да отмени налагането на всякакви ограничителни мерки и това щеше да е противоконституционно и не можеше да се противопоставим на епидемията. Но елегантно си затвориха очите в името на здравия разум, припомни Екимджиев.

Двойното гражданство не е абсолютно, търпи известни корекции и от гледна точка на добросъвестността на Кирил Петков, посочи той.

Аз съм смутен от отказа на КС да даде възможност на Кирил Петков да изложи своята позиция. Иска мнението на шестима юристи, но не и на самия Петков. И се казва, че той е нарушител, не спазва закона, но не може да представи становище да се защити. Кирил Петков би могъл да заведе дело в Страсбург не за гражданството си, а за отказа да се защити, смята адвокат Екимджиев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Керемедчиев: Няма да получим аванс по плана през декември

0 (0) Планът за възстановяване вече е в Брюксел, но ще бъде ли одобрен? "Видяхме приповдигнатата атмосфера при връчването на Плана за възстановяване. Но все пак трябва да си свалим розовите очила и да погледнем реалистично какво ни очаква. Важно е хората да разберат каква е самата процедура в следващите […]
d0bad0b5d180d0b5d0bcd0b5d0b4d187d0b8d0b5d0b2 d0bdd18fd0bcd0b0 d0b4d0b0 d0bfd0bed0bbd183d187d0b8d0bc d0b0d0b2d0b0d0bdd181 d0bfd0be d0bf

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.