Ето защо е уволнен шефът на „Пирогов“

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b5d182d0be d0b7d0b0d189d0be d0b5 d183d0b2d0bed0bbd0bdd0b5d0bd d188d0b5d184d18ad182 d0bdd0b0 d0bfd0b8d180d0bed0b3d0bed0b2

Няма никакво съмнение, че са извършени нарушения в болница "Пирогов". Те са документирани и доказани от Здравната каса, това заяви служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, цитиран от БНТ. След като са установени нарушения за над 1 млн. лева и над 400 фалшиви диагнози, министърът няма друг избор и друга възможност, освен на смени директора на болницата, коментира той.

Що се отнася до протеста в защита на Балтов, трябва да си спомним, че при назначаването му за директор също имаше протест, припомни д-р Кацарови допърлни, че на мястото на Асен Балтов е назначил един уважаван от всички специалист като проф. Иван Поромански.

"Не е вярно, че се пускат пътеки, за да не плаща пациентът. Всеки пациент, лежал в болницата, има право на два безплатни контролни прегледа и изследвания след своя престой. Аз не съм имал никакъв постковид синдром, аз нямам чернодробна цироза, каквато ми е записана в медицинското досие и в епикризата от болницата. Аз не съм лежал в болницата с чернодробна цироза. Не съм лекуван за чернодробна цироза. Това се отнася за още 402-ма души, половината от които са с чернодробна цироза, другата половина – с хронична бъбречна недостатъчност", обясни д-р Стойчо Кацаров и добави, че с изказването си днес доц. Петър Атанасов признава, че е издал фалшива диагноза и съответно епикриза.

"Пирогов": Стойчо Кацаров да подаде оставка: "Проблемът не е само в това, че от Здравната каса неправомерно са взети от болницата над 1 млн. лева от парите от здравните ни вноски. Тези 400 души, ако са недобросъвестни хора, с епикризите, които имат, могат да си извадят пожизнени телкови решения и до края на живота си да получават обезщетения за инвалидност. Добросъвестните, от друга страна, не могат да заличат от досието си тази диагноза, защото това трябва да бъде поискано от болницата", акцентира министърът на здравеопазването.

"Тези действия показват нашия сбъркан модел на здравна система. Ние създадохме един елит, който получава лъвския пай от парите в здравната система. За пръв път от десетилетия насам държавата чрез своя министър застава на страната на обикновените лекари и младите специализанти, третирани по неблагоприятен начин", допълни още Кацаров.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ИТН излезе пред медиите. Но Слави Трифонов беше на работа.

0 (0) 16 юли на обяд. Залата на БТА, в която се провежда пресконференцията на "Има такъв народ", е препълнена. Вчера Слави Трифонов обяви във Фейсбук, че кандидатурата на Николай Василев за премиер ще бъде оттеглена. Но кой ще го замени? Как ще изглежда новият проектокабинет на "Има такъв народ"? […]
d0b8d182d0bd d0b8d0b7d0bbd0b5d0b7d0b5 d0bfd180d0b5d0b4 d0bcd0b5d0b4d0b8d0b8d182d0b5 d0bdd0be d181d0bbd0b0d0b2d0b8 d182d180d0b8d184d0be

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.