Илхан Кючюк: България има нужда от подкрепа, за да преодолее скептицизма към ваксинацията

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b8d0bbd185d0b0d0bd d0bad18ed187d18ed0ba d0b1d18ad0bbd0b3d0b0d180d0b8d18f d0b8d0bcd0b0 d0bdd183d0b6d0b4d0b0 d0bed182 d0bfd0bed0b4d0ba

Съпредседателят на партия АЛДЕ Илхан Кючюк се срещна днес с либералните министър-председатели и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Събитието се проведе преди заседанието на Европейския съвет, на което ще бъдат разгледани рязкото повишение на цените на енергията, което засяга сериозно домакинствата и предприятията и епидемичната обстановка, както и положението с ваксините и усилията за координация и готовност в отговор на пандемията от COVID-19.

По време на срещата с либералните лидери Кючюк категорично постави въпроса за шокиращите нива на цените на електроенергията, което според него трябва да бъде най-важната тема на предстоящия Съвет.

„Както заявих и по време на дебатите в ЕП, високите цени на електроенергията в Европа са на ръба да се окажат пагубни за европейската икономика. Сега наше задължение е да защитим индустриите и особено потребителите преди зимния сезон.“, категоричен бе Кючюк по време на срещата.

Евродепутатът призова за европейски подход за справяне с непосредственото въздействие на кризата. По думите му прилагането на общи мерки и въвеждането на реформа на енергийния пазар на ЕС, включително с колективен договор за цените на доставките на газ в бъдеще, би било най-правилното решение. Съпредседателят на АЛДЕ акцентира продължаващата тежка пандемия от COVID в някои държави-членки на ЕС като България с Румъния.

„Докато други страни от ЕС вече са изпълнили плановете си за ваксинация, някои държави се нуждаят от спешна подкрепа, заради високия скептицизъм към ваксините, а в случая с България, също и поради политическата криза.“, допълни Кючюк.

Освен съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк, участие в срещата на либералите взеха: френският президент Еманюел Макрон, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, новоизбраният председател на групата „Обнови Европа” Стефан Сежурне, вицепрезидентът на ЕК Вера Йоурова, изпълнителният вицепрезидент на ЕК Маргрете Вестагер, премиерите Марк Рюте, Ксавие Бетел, Андрей Бабиш, Александер Де Кро, Кая Каллас, Михаил Мартин, еврокомисарите Дидие Рейндерс, Тиери Бретон, Янеш Ленарчич и Кадри Симсън и други.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Г. Господинов: Политическият Франкенщайн съчленява чудовище от носталгиите ни по миналото

0 (0) Есе от Георги Господинов Трудно ми е да кажа няколко думи за Европа, защото целият ми роман е посветен на тази тема. На Европа и леката индустрия на миналото. На паметта, която си отива от нас. А колкото по-малко памет имаме, толкова повече миналото приижда като потоп. Паметта […]
d0b3 d0b3d0bed181d0bfd0bed0b4d0b8d0bdd0bed0b2 d0bfd0bed0bbd0b8d182d0b8d187d0b5d181d0bad0b8d18fd182 d184d180d0b0d0bdd0bad0b5d0bdd189

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.