Йотова: Силно правителство трябва да продължи работата на служебното

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b9d0bed182d0bed0b2d0b0 d181d0b8d0bbd0bdd0be d0bfd180d0b0d0b2d0b8d182d0b5d0bbd181d182d0b2d0be d182d180d18fd0b1d0b2d0b0 d0b4d0b0 d0bf

Много се надявам да имаме силни избори и силна предизборна кампания, която ще бъде сблъсък на идеи, какво трябва да прави България в следващите години. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва като лектор в Четвъртата международната лятна академия по лидерство, която се провежда във Варна, предаде Радио „Фокус“ – Варна. Илияна Йотова допълни, че най-важното е хората да изберат правилните решения.

„Оттам нататък моята мечта е силен парламент и стабилно правителство, което да продължи работата на служебния кабинет, и в края на годината всички ние да знаем, как ще изглежда България през 2030-та година. Знаете това е срокът, който си дава Европейския съюз, но за съжаление към този момент тази картина ние я нямаме“, каза още Илияна Йотова.

Много се надявам, че в следващите месеци и години ще възродим държавността в България, защото имаме нужда именно от това, заяви още вицепрезидентът.

Йотова посочи, че е приела поканата да участва във форума с огромно удоволствие и подчерта, че е имала свободата сама да избере темата на лекцията, която да изнесе пред бъдещите лидери.

„Не случайно избрах да поставя акцентите върху силните лидери и силната държавност. Дебело подчертавам, че говоря не за държава, а за държавност.

Дефицитът на лидерството в национален и глобален мащаб е ясен, само че и да повтаряме тази констатация по няколко пъти на ден, няма да има никакво значение. Важното е какво правим, за да можем в действителност да имаме онези лидери, от които се нуждаем – тук в България, но така и в целия свят.

Какво обаче означава лидер в съвременния свят? Истината е, че не са се променили много нещата от античния период насам. Това са хора, които са грамотни, с много дълбоки познания, хора които умеят да са водачи и умеят да убеждават. Лидерите са тези, които успяват да водят други хора след себе си, така че идеите, които имат да бъдат припознати от обществото“, каза още Илияна Йотова.

По отношение на държавността тя заяви, че това е един много тревожен проблем за България.

„Много се надявам, че в следващите месеци и години не само ще възродим държавността в България, но ще имаме и една стабилна държавност, защото имаме нужда именно от това. Както виждате в последните няколко седмици няма почти сфера в България, в която да не се натъкваме на грубо погазване на правила и закони“, категорична бе Йотова.

"14 години ние сме под мониторинга на Европейската комисия. От 14 години в малко по-брюкселски вариант, с по-общи текстове и по-завоалирани формули, се казва, че в България определено имаме проблеми при борбата с корупцията и организираната престъпност." Така Илияна Йотова коментира санкционния списък на САЩ.

Според нея това решение сигурно ще има влияние върху изборите, само че това не е новина.

„Вместо в тези 14 години всеки път да противоборстваме – управляващи с опозиция, да въздигаме в култ нищо незначещи изречения в брюкселските документи за политическа воля, да си бяхме свършили работата. Колко пъти говорихме за 36 екшън мерки, за стратегии за борба с корупцията, за да се дойде до деня, в който американското правителство публикува списъка и санкциите", добави вицепрезидентът.

"От тук нататък, аз не съм оптимист какво ще пише в следващия доклад на Европейската комисия за върховенство на закона и който се очаква през юли месец. Но където и каквото да пише, каквито и да са преценките на нашите европейски партньори – на ход е България", каза в заключение Илияна Йотова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как се промени бизнесът на електронната търговия след година в пандемия – споделен опит и нови възможности

0 (0) На 17-ти юни за първи път в България ще се проведе едно от най-важните събития за електронна търговия в Източна Европа. Конференцията стартира в Букурещ, Румъния през 2018 г., а сред лекторите бяха представители на eMAG, Google, Fashion Days, PayU, elefant, Vivre, както и на големи търговски центрове, […]
d0bad0b0d0ba d181d0b5 d0bfd180d0bed0bcd0b5d0bdd0b8 d0b1d0b8d0b7d0bdd0b5d181d18ad182 d0bdd0b0 d0b5d0bbd0b5d0bad182d180d0bed0bdd0bdd0b0

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.