Кънев и Тафров: Унизително за България поведение на Борисов

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bad18ad0bdd0b5d0b2 d0b8 d182d0b0d184d180d0bed0b2 d183d0bdd0b8d0b7d0b8d182d0b5d0bbd0bdd0be d0b7d0b0 d0b1d18ad0bbd0b3d0b0d180d0b8d18f

От "Демократична България" заклеймиха поведението на премиера Бойко Борисов, който отказа да подкрепи Европейския съюз и в частност Франция в конфликта им с турския президент Ердоган. Борисов си позволи да посъветва Еманюел Макрон да не си "създава излишни проблеми", конфронтирайки се с Реджеп Ердоган и Турция. В основата на раздора стои обезглавяването на френския учител по история Самюел Пати от радикалиста Абдула Анзоров заради карикатури на пророка Мохамед.

Ето какво пишат Стефан Тафров, говорител на "Демократична България" по въпросите на външните работи и Европейската политика и Радан Кънев, член на Европейския парламент от Демократична България (група на ЕНП в Европейския парламент):

Премиерът Борисов отказа да подкрепи недвусмислено Европейския съюз и в частност Франция в конфликта им с турския президент Ердоган. Ясна официална българска позиция по конфликта няма.

Да, България трябва да има добри отношения със съседна Турция, но това не оправдава унизителното за страната ни поведение на Борисов. То не отразява ценностите и убежденията на българския народ.

Тероризмът и тоталитарната идеология на “политическия ислям” са основна заплаха за сигурността на Европа и за сигурността, свободата и правата на всеки европейски гражданин. Правото на живот и лична сигурност и свободата на словото са основните ни ценности – те не са обект на преговори, договорки и търговски интереси. Заплахата срещу тях е заплаха срещу Европейския начин на живот.

Затова и френският президент Еманюел Макрон и други европейски лидери обявиха война на тероризма и “политическия ислям” и мястото на България е редом с тях. Абсолютно недопустимо за лидер на държава – член на НАТО и кандидат-член на ЕС, Ердоган застана агресивно на страната на тероризма и тоталитаризма.

Ние, като български и европейски граждани и патриоти, не сме неутрални в този конфликт. Той не е “излишен проблем”, не е дребно противоречие. Това е реален ценностен сблъсък, от който зависи бъдещето на ЕС. Подновяваме призива, отправян нееднократно от нас и нашите съмишленици от Демократична България, Борисов да преустанови експулсирането в Турция на турски граждани, потърсили политическо убежище у нас като преследвани от режима на Ердоган, както и подмазваческото си поведение по отношение на турския президент изобщо.

Днес е време да покажем, че принципите и ценностите на либералната демокрация са безусловни, а толерантността и взаимното уважение са възможни само при тяхното стриктно спазване. България не е угоднически, по бай Ганьовски, неутрална в този сблъсък.

България не е Бойко Борисов.

Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

КПКОНПИ атакува управителя на велинградската болница

0 (0) Ръководената от Сотир Цацаров КПКОНПИ смята, че има конфликт на интереси при управителя на Многопрофилна болница за активно лечение – Велинград (МБАЛ – Велинград) д-р Жеко Чешмеджиев. Бидейки шеф на лечебното заведение, без да е изрично оправомощен за това от обищинския съвет, който е принципал, докторът отдал под наем […]
d0bad0bfd0bad0bed0bdd0bfd0b8 d0b0d182d0b0d0bad183d0b2d0b0 d183d0bfd180d0b0d0b2d0b8d182d0b5d0bbd18f d0bdd0b0 d0b2d0b5d0bbd0b8d0bdd0b3

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.