Лекари от болницата в Кубрат подават оставки

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bbd0b5d0bad0b0d180d0b8 d0bed182 d0b1d0bed0bbd0bdd0b8d186d0b0d182d0b0 d0b2 d0bad183d0b1d180d0b0d182 d0bfd0bed0b4d0b0d0b2d0b0d182 d0be

Лекари от болницата в Кубрат са подали молби за напускане. Основната причина за депозиране на оставките на медиците е несъгласието им с решението на Общинския съвет за назначаване на нов управител на лечебното заведение, съобщи пред "Нова телевизия" д-р Павлин Дечев.

Той обясни, че на заседание на местния парламент вчера дългогодишният ръководител на болницата д-р Павлина Мичева е освободена от длъжност поради изтичане на срока на договора ѝ за управление. За временно изпълняващ длъжността от днес до провеждането на конкурс за титуляр е избрана д-р Леман Балканджиева, специалист по вътрешни болести.

В знак на протест срещу назначението ѝ близо 20 медици, работещи в местната болница са депозирали оставките си. По думите на д-р Дечев част от лекарите от днес вече не са на работа, а друга все още продължават да изпълняват задълженията си до доизлекуването на пациентите, настанени в лечебното заведение. Анестезиологът с 36-годишен стаж в кубратската болница подчерта, че желание да напуснат работа са декларирали и част от медицинските сестри.

Сред мотивите на лекарите за неодобрението на д-р Балканджева са, че тя не е практикувала от години лекарската си професия и не притежава необходимия управленски опит. Смятат също, че съществува риск новият управител да не може навреме да бъде вписан в Търговския регистър, поради което няма да има възможността да оперира с финансови средства, включително и процедурите с дължими парични преводи от Районната здравноосигурителна каса към МБАЛ-Кубрат. Д-р Дечев подчерта, че медиците в болницата имат и опасения от предстоящия фалит на общинското дружество.

По думите му, макар вече да имат предложения за работа от други болници, лекарите биха оттеглили молбите си за напускане, при условие, че съветниците прегласуват взетото вчера решение.

От ръководството на община Кубрат коментираха, че решението на Общинския съвет за освобождаване от поста на досегашния управител на здравното заведение и назначаване на временно изпълняващ длъжността е взето с мнозинство. Председателят на местния парламент и кметът на общината са категорични, че Кубрат няма да остане без болница и медицински кадри.

Новият временно изпълняващ длъжността управител на кубратската болница д-р Леман Балканджиева увери, че ще направи всичко по силите си, за да оправдае очакванията и на пациенти, и на медици. Тя обясни, че има виждания за бъдещето на лечебното заведение, няма да уволнява никого и ще опита да привлича още специалисти.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Последици за здравето от бирения алкохолизъм

0 (0) Понятието “бирен алкохолизъм” е предимно битов израз и е свързано с това, че за някои хора бирата е основна алкохолна напитка, която постоянно консумират, обясняват специалисти. Но официално такава диагноза не съществува. Има алкохолна зависимост – заболяване с ясно очертани критерии, обозначени в международната класификация на болестите. И […]
d0bfd0bed181d0bbd0b5d0b4d0b8d186d0b8 d0b7d0b0 d0b7d0b4d180d0b0d0b2d0b5d182d0be d0bed182 d0b1d0b8d180d0b5d0bdd0b8d18f d0b0d0bbd0bad0be

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.