Методи Лалов с нови обвинения към съпартийците си от ДБ

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bcd0b5d182d0bed0b4d0b8 d0bbd0b0d0bbd0bed0b2 d181 d0bdd0bed0b2d0b8 d0bed0b1d0b2d0b8d0bdd0b5d0bdd0b8d18f d0bad18ad0bc d181d18ad0bfd0b0

Общинският съветник от "Демократична България" Методи Лалов отправи нови обвинения и критики към съпартийците си. Според бившия председател на Софийския районен съд колегите му от СОС взимат неправомерно хиляди левове за работа, която реално не са извършили.Това Лалов направи с публикация в социалната мрежа.

Той призовава лидерите на ДБ Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев да вземат най-накрая политическо решение общинските съветници от коалицията да престанат да получават по над 2000 лева на месец (над 24 000 лева годишно) без реално да полагат съответен труд за участието си в общински структури.

Лалов разкрива, че до този момент общинските съветници на ДБ са взимали тези средства в полза на партията.

Преди седмица той поиска оставките на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, както и на Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева, които пък са в ръководството на "Да, България". Лалов обвини Иванов, че оставя хора като Цонева и Мирчев да дерибействат. В началото на септември Лалов се оттегли от поста председател на групата съветници на ДБ в Столичния общински съвет.

Ето и какаво още написа Лалов във Фейсбук:

Призовавам Христо Иванов (Да, България), Атанас Атанасов (ДСБ) и Владислав Панев ("Зелено движение") да вземат най-сетне политическо решение общинските съветници от "Демократична България" в СОС да престанат да получават по над 2000 лева на месец (над 24 000 лева годишно) без реално да полагат съответен труд за участието им в Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ), Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ) и Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия (ОГФМСП). Нали обещавахме и обещаваме да сме носители на промяната, а не да бъдем част от "Коалицията на софрата" в СОС.

Призовавам общинските съветници от "Демократична България" – Грети Стефанова, Симеон Ставрев и Тома Белев (СОАПИ), Марта Георгиева и Веселин Калановски (СОПФ) и Яна Тодоранова (ОГФМСП) да напуснат незабавно тези общински структури или да се откажат от незаслужените пари.

От самото начало в СОС настоявам тази кражба да се преустанови, а благодарение на мен тя беше намалена наполовина – от 4000 лева месечно на 2000 лева месечно. Половин кражба, обаче, също е кражба, поради което непрестанно настоявам – на вътрешно партийни срещи и публично, това да бъде преустановено. (Моето несъгласие с нея, както и борбата ми за спазване на устава, са в основата на партийната стигма, на която съм подложен.)

И ако преди оправданието на лидерите на ДБ беше, че ДБ няма субсидия, а средства от СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП, могат да служат за издръжка на партиите в коалицията, това вече не е така. Отделен въпрос е, че е недопустимо разходване на средства за каквато и да е цел, включително партийна, щом и самото получаване на средствата е недопустимо.

Преди близо година беше сформирана работна група с участие на представители на всички политически групи в СОС, както и на Борис Бонев, в която участвах и аз. Получената информация показа ясно и категорично, че броят на общинските съветници в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП, както и получаваните там възнаграждения са умишлено раздути, а тези структури съществуват, за да може общинските съветници да си добавят тлъсти суми към възнагражденията. Така се купува послушание, така се осигурява колаборация между управляващи и опозиция.

Всички участници в работната група, които са и вносители на доклада, гласуван на заседанието на СОС, с изключение на мен гласуваха "за" запазване на сегашното положение, както и за това общинските съветници да продължат да получават безобразно високи възнаграждения, макар и намалени наполовина от досегашните (имената на вносителите на доклада са видими на снимката долу).

Гражданите са на улицата поради наличието на такива "схеми", в които участват хора от всички политически групи, а и т.нар. "независими". Тези схеми няма как да съществуват с моето знание и съгласие, включително мълчаливо и затова ще продължа да пиша и говоря по темата до постигане на справедливо решение в полза на обществения интерес

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Панчугов: Очевидно политиците не желаят да носят отговорност

0 (0) Относно въвеждане на зеления сертифакт, нито предишните, нито сегашните управляващи, свързани с управлението на тази криза, вземат правилното решение. Нямат стратегия, нямат ясен план какво да се прави. Всъщност, започнахме, спомнете си кадрите на едни наредени легла в "Арена Армеец", когато беше серията на плашене. Същевременно обаче тази […]
d0bfd0b0d0bdd187d183d0b3d0bed0b2 d0bed187d0b5d0b2d0b8d0b4d0bdd0be d0bfd0bed0bbd0b8d182d0b8d186d0b8d182d0b5 d0bdd0b5 d0b6d0b5d0bbd0b0

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.