МОСВ подготвя забрана за внос на отпадъци от страни извън ЕС

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bcd0bed181d0b2 d0bfd0bed0b4d0b3d0bed182d0b2d18f d0b7d0b0d0b1d180d0b0d0bdd0b0 d0b7d0b0 d0b2d0bdd0bed181 d0bdd0b0 d0bed182d0bfd0b0d0b4

Проверки за финансови злоупотреби ще има и в Министерството на околната среда и водите. Тонове грешки, натрупани с години от предишни управления, открива служебният министър Асен Личев, влизайки в кабинета си в Министерството на околната среда и водите.

"Големите грешки са, че основни политически документи не са придвижени. Както и плановете за управление на речните басейни и плановете за управление на риск от наводнение, които уреждат за държавата начина на управление, гарантиране, че няма да има наводнения", каза пред Bulgaria ON AIR Личев .

Той подчерта, че документите се движат с между 8 и 16 месеца закъснение.

"Заварих липса на функцията на министерството да създава и управлява политики за управление за опазване на околната среда. Това е основна грешка. Втората грешка, която видях – държавни служители по един или друг начин са съучаствали при създаването на схеми за усвояване на пари", допълни Личев.

От МОСВ подготвят забрана за внос на отпадъци от Турция и страни, които са извън ЕС.

"Колегите да подготвят заповед, която забранява вноса на отпадъци от страни, които не са членки на ЕС – Турция, Северна Македония и Сърбия. И транзитът на отпадъци на територията на България, с изключение на този между Гърция и Румъния, защото те са членки. И да се опитам да забраня, макар и временно, транспортирането на отпадъци през нашата акватория на Черно море. Това го правя от гледна точка за опазване на околната среда и водите, както и от гледна точка на общественото настроение на народа", каза още служебният министър.

Първата задача на редовния кабинет е и спешна актуализация на бюджета на министерството.

"На бюджета, приет от Народното събрание за 2021 г., му е сложен разходен лимит от 70 млн. лв. Този разходен лимит не може да бъде променен по време на служебното правителство. Това означава, че всички инвестиционни проекти оттук нататък, ако има – няма как да бъдат платени до конституиране на ново Народно събрание", подчерта Личев.

Един от големите проблеми в страната са завишените норми на прахови частици, които ни класират сред страните с най-много смъртни случаи вследствие на тях.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кънчо Стойчев: Моделът, който Радев създаде, ще продължи и след изборите

0 (0) Ако служебното правителство продължи да работи по този начин скандалите по повод предишното управление ще доведат до минус за бившите управляващи. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ социологът Кънчо Стойчев. Според него по-неприятното от цялата ситуация с подслушванията е, че вече хората масово са […]
d0bad18ad0bdd187d0be d181d182d0bed0b9d187d0b5d0b2 d0bcd0bed0b4d0b5d0bbd18ad182 d0bad0bed0b9d182d0be d180d0b0d0b4d0b5d0b2 d181d18ad0b7

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.