Москов: Истинските кражби са публичните системи, които без контрол пилеят парите на хората

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bcd0bed181d0bad0bed0b2 d0b8d181d182d0b8d0bdd181d0bad0b8d182d0b5 d0bad180d0b0d0b6d0b1d0b8 d181d0b0 d0bfd183d0b1d0bbd0b8d187d0bdd0b8

Целта на левите (независимо как иначе се определят) партии в ЕС през последните години беше да няма добив на въглища, газ и нефт на нашия континент, да бъдат спрени проучванията на всякакви находища, а добивът в съществуващите да стане толкова скъп, че да е невъзможно да бъдат експлоатирани. Днес това вече е факт, се казва в позиция на Петър Москов от КОД, изпратена до медиите.

Европейската левица, заедно с Европейската народна партия, където послушен член е ГЕРБ, победиха и наложиха своята воля. Сега жънем техните резултати. А те са – плащаме 60% политически данък върху енергията, която, разбира се не излита в небето да се бори с въглеродните емисии, а влиза в джобовете на конкретни собственици на фирми от бранша. Това е истинската причина за поскъпването на тока и българските партии и правителства са съпричастни към тази отговорност.

Ако прочетем предизборните програми на ГЕРБ и "Демократична България" от преди няколко месеца ще видим, че всъщност техните обещания днес са реализирани, като въвеждането на този данък, и са сред преките причини за скока на енергията с 60%. Днес Европа и ние живеем в условията на победила лява политика. Това постигнаха, докато ни обясняват, че нямало ляво и дясно. Има ляво, ето го – то е 60% по-скъп живот с политическо решение на европейските лидери. Това е лявото, това няма нищо общо със свободната икономика, с конкурентния пазар и с ненамесата на политиката и държавата в бизнеса.

Национално обединение на десницата казва – възможност за намаляване на цените има и тя е в използването на собствени енерговъзобновяеми източници и скъсване на тясната енергийна зависимост само от руския газ. Проблемът е, че целта на огромна част от управленията през последните години беше България да няма друг източник, освен руски газ.

Национално обединение на десницата настоява България да въведе мораториум върху този политически данък за 1 година. В това време да се завърши трасето Комотини – Стара Загора, което може още в началото на февруари да започне да доставя евтин газ от Азербайджан, и незабавно да инвестира в завършването на каскадата на Горна „Арда“ и ПАВЕЦ „Чаира“ и електроцентралата Никопол – Турну Мъгуреле, за които нито едно правителство няма отговор защо са спрени, освен очевидния, за да не конкурират с ниските си цени руския газ. Това аз наричам „обмислена кражба от джоба на всеки българин“, добави Москов.

И всичко това е свързано и с огромната тема за кражбите в България. Днес много говорят, но истинските кражби са всички публични системи, които без контрол пилеят парите на хората. И когато аз, като министър, се опитах да спра това, и да въведа истински контрол върху начина, по който се харчат парите на българите за здравеопазване, веднага бях даден на прокуратурата. А въведеният контрол беше отхвърлен и прекратен. Защото това е отработена система и всеки, който се опитва да я наруши, веднага бива наказан. Тази система се държи от задкулисието, създадено от бившата номенклатура на БКП и ДС. Затова Национално обединение на десницата настоява за лустрация или български закон „Магнитски“, който да защити парите на данъкоплатците и държавата от фирмите и корупционните схеми на мошениците.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манолова: В понеделник внасям жалба в съда за начина, по който се въвеждат сертификатите

0 (0) Поемаме ангажимент в следващия парламент да предложим промени в данъчните закони за отпадане на ДДС върху тока. Европейската комисия потвърди нашето искане за премахването на налозите за електроенергията и компенсация на бизнеса и домакинствата за по-високите цени на тока. Това каза председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние […]
d0bcd0b0d0bdd0bed0bbd0bed0b2d0b0 d0b2 d0bfd0bed0bdd0b5d0b4d0b5d0bbd0bdd0b8d0ba d0b2d0bdd0b0d181d18fd0bc d0b6d0b0d0bbd0b1d0b0 d0b2 d181

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.