МП: Има сигнал за продаване на имущество на Бюрото по защита

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bcd0bf d0b8d0bcd0b0 d181d0b8d0b3d0bdd0b0d0bb d0b7d0b0 d0bfd180d0bed0b4d0b0d0b2d0b0d0bdd0b5 d0bdd0b0 d0b8d0bcd183d189d0b5d181d182d0b2

Има сигнал за разпродаване на имущество на Бюрото за защита, а това може да застраши живота на охраняваните свидетели, заяви заместник-министърът на правосъдието Иван Демерджиев в „Тази сутрин“ по бТВ. По думите му става дума за продажба на бронирани автомобили.

Що се отнася до преминаването на Бюрото по защита от държавното обвинение към министерството на правосъдието, „прокуратурата ни съдейства в някаква степен“, „работим с бързи темпове“, но в момента нямат контрол върху материалната база на структурата, каза Демерджиев.

Предстои да се създадат подзаконови нормативни актове за дейността на Бюрото по защита под ръководството на министерството, каза Демерджиев.

Според него предсказанието на главния прокурор Иван Гешев не се е сбъднало и няма напуснали служители, само няколко са пожелали да се прехвърлят в НСО. Съставът на структурата ще остане същият, но не може да бъде оповестен, защото е конфиденциална информация. Секретни са и данните за броя на свидетелите, които се охраняват в момента, Демерджиев обаче отбеляза, че „не са много“.

Заместник-министърът на правосъдието е категоричен, че няма риск да изтече информация за защитените свидетели. По думите му министерството се справя успешно с охраната на съдиите, които според него са най-застрашени, така че ще се справи и със защитата на свидетели, а дейността на Бюрото ще се подобри, защото ще се специализира още повече.

По повод прехвърлянето на Бюрото по защита, Иван Демерджиев пусна в профила си във "Фейсбук" следния статус: "Имам чудесни идеи – изповед, причастие, бръснене и истински задачи". Постът му предизвика голяма отзвук. В студиото на "Тази сутрин" той обясни, че статусът му е бил шега и не го е направил в качеството си на заместник-министър, а на частно лице. Според него постът символизира "протегната ръка" към служителите в Бюрото и "готовност да им поверим истински задачи", а той е категоричен, че няма да има съкращения в структурата.

Двойното гражданство на Кирил Петков

"Дали Кирил Петков има двойно гражданство, нямаме такива регистри, имаме информация само за българското му гражданство". Така коментира Иван Демерджиев казусът с двойното гражданство на бившия министър на икономиката.

Правосъдният заместник-министър уточни, че ако към момента Петков има двойно гражданство, може да бъде изваден от списъка с кандидат-депутати за парламентарните избори.

Зимната поддръжка на пътищата

Демерджиев коментира и ситуацията с фирмите за зимно почистване на пътищата, като член на работната група за разрешаване на проблема. Според него договорите са изчерпали отдавна предмета си, защото той е ограничен със стойност.

"Надвишена е стойността многократно в пъти. Например в един от договорите от 14 милиона е достигнал 200 милиона", каза Демерджиев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Още една партия се присъедини към „Продължаваме промяната“

0 (0) Партия „Политическо движение Социалдемократи“ се присъединява към „Продължаваме промяната“ за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември. Това съобщават от bTV. Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на „Продължаваме промяната“ и са готови да […]
d0bed189d0b5 d0b5d0b4d0bdd0b0 d0bfd0b0d180d182d0b8d18f d181d0b5 d0bfd180d0b8d181d18ad0b5d0b4d0b8d0bdd0b8 d0bad18ad0bc d0bfd180

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.