Николай Радулов: Голяма част от участниците в протестите са подслушвани

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bdd0b8d0bad0bed0bbd0b0d0b9 d180d0b0d0b4d183d0bbd0bed0b2 d0b3d0bed0bbd18fd0bcd0b0 d187d0b0d181d182 d0bed182 d183d187d0b0d181d182d0bd

Абсолютно сигурно е, че са подслушвани политици. Аз съм подслушван. Голяма част от участниците в протестите – също. С мен се срещаха колеги, които ме предупреждаваха, че са заведени дела за връзки с лица от чужбина, които се опитват да свалят по незаконен начин властта – вероятно са имали предвид господин Божков. Поради тази причина, тъй като става дума за неконституционен опит за промяна на управлението, голяма част от всички, които участвахме там, бяхме наблюдавани.

Това заяви в предаването "Алтернативата" експертът по сигурност и кандидат за депутат от "Има такъв народ" проф. Николай Радулов, цитиран от Фрог нюз.

Според него може да е имало и процесуално дело, за което не знаят. Не е ясно кой е слушал, но тези, които са задали тона, са били сигурни, че Божков няма общо, смята още Радулов.

По думите му технологията на подслушването е проста – лицата на-вероятно да намерили място в разработката или делото пименно.

"Заявителят (ДАНС, МВР, ГДБОП) е направил искането, което е отишло в съд. Той издава разрешението и ръководителят на службата, която експлоатира СРС (председателят на ДАТО и ДАНС) издава заповед и започва подслушването, проследяването и каквото се сетите", обясни Радулов.

Съществува и възможност за отдалечен достъп: "Тоест службата, която подслушва, е ДАТО, но тъй като става въпрос за дело от особена важност като тероризъм, подготовка за убийство, сваляне на законно избрано правителство, става отдалечено подслушване с акаунт", каза още проф. Радулов.

По думите му оперативният работник има право само да слуша разговора. Това се прави, защото идеята е, че ако тези, които участват в разговора, кажат "сега ще подготвим бомбата за взрив", да може се действа веднага.

"Но в същото това време върви запис в Държавната агенция "Технически операции". Няма СРС без запис. На края на срока може заявителят да твърди, че не е необходимо да се създава доказателството средство и тогава записите трябва да бъдат унищожени до 2 седмици", обясни той.

Радулов бе категоричен – ако се окаже, че записите са унищожени, това разкрива че е имало подслушване.

Кадровите промени в ДАНС Радулов определи като “добро начало” по отношение на ръководството на службата. Не е обаче достатъчно.

"Законът на ДАНС е така променен, че за да станеш председател, трябва да имаш 12 години стаж. По времето на Пеевски стажът беше 8 години, защото точно толкова имаше той, а неговите заместници можеха да бъдат избрани при 3 години и половина. Ставаше дума за конкретни хора", посочи проф. Радулов и допълни – смените в ДАНС са с хора от същото управление на ГЕРБ.

“Бъдете сигурни, че в ДАНС до средно ниво в последните години са свързани по един или друг начин с ГЕРБ. И за МВР е същото", добави още той.

По думите му служебното правителство трябва да бъде много внимателно, когато назначава някого на ключова длъжност. Радулов бе категоричен, че следващо правителство трябва да провери дали ДАНС е подавала доклади за проблеми в икономиката и енергетиката, има ли информация и анализи на “Турски поток”, че се строи от близки до Путин фирми и че за охрана отговарят компании в Кремъл.

"Ако няма дела, тази хвалба как се работи срещу руските шпиони, ми звучи като прикритие на руските шпиони", категоричен е експертът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мафията започва контранастъпление

0 (0) Очакваше се – Мафията започна контранастъпление. БНБ покри информацията за кредитните досиета в ББР, Гешев нахлу в МВР и прави обиски на разследващи подслушванията, за да покаже надмощие, така както направи при нахлуването в президенството. Това е атака срещу Рашков и срещу новите шефове в ДАНС и ГДБОП. […]
d0bcd0b0d184d0b8d18fd182d0b0 d0b7d0b0d0bfd0bed187d0b2d0b0 d0bad0bed0bdd182d180d0b0d0bdd0b0d181d182d18ad0bfd0bbd0b5d0bdd0b8d0b5

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.