Нинова: Ще подкрепим „Има такъв народ“, но …

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bdd0b8d0bdd0bed0b2d0b0 d189d0b5 d0bfd0bed0b4d0bad180d0b5d0bfd0b8d0bc d0b8d0bcd0b0 d182d0b0d0bad18ad0b2 d0bdd0b0d180d0bed0b4 d0bd

БСП ще гласува против правителство на ГЕРБ, ще подкрепи „Има такъв народ“, но под условия. Това обяви на пресконференция след заседание на Националния съвет на БСП председателят на партията Корнелия Нинова, съобщи Блиц.

„Националният съвет прие следната позиция. При предлагане на правителство в мандата на ГЕРБ ПГ на „БСП за България“ да гласува против.

При предлагане на правителство в мандата на „Има такъв народ“ да се проведат консултации и БСП да даде подкрепа, въпреки че няма да участва в него при условие, че кандидатът за министър-председател и излъчилата го партия публично заявят готовност за следното.

Първо, бързи и последователни действия за овладяване на пандемията и за прилагане на мерки за смекчаване на нейните социални и икономически последици. Второ, борба с корупцията, укрепване на независимата съдебна система и медиите и възстановяване на парламентаризма.

Трето, обективна и задълбочена ревизия на състоянието на бюджета, на задълженията на България, на европейските ресурси и системата за управление на оперативните програми, реализацията на инвестиционните проекти в инфраструктурата, енергетиката и отбраната“, заяви Нинова.

Тя посочи, че четвъртото условие е свързано с прозрачността на процеса на договаряне на оперативните програми с ЕС за програмния период 2021-2027 г. и представяне на преработен Национален план за възстановяване и устойчивост.

„Пето, изменение в изборното законодателство с цел да се осигурят гаранции за достоверно отчитане на гласа на всеки избирател и предприемане на оперативни мерки за рязкото ограничаване на купения и корпоративния вот.

И сега още едно условие – ако партията, която предлага правителство или излъчения от него кабинет, смятат да осъществяват действия по своя инициатива или на свои коалиционни партньори, които противоречат на основните политически ориентири или предизборни ангажименти на БСП, тя няма да получи подкрепа от страна на ПГ на „БСП за България“, категорична бе Нинова.

"При положение, че се стигне до проучвателен трети мандат на БСП, Националния съвет заедно с парламентарната група в спешен порядък ще вземат решение по този въпрос", добави тя.

"Националният съвет разгледа доклада от резултатите от изборите и политическия доклад за причините и за необходимите действия от тук нататък. Взе решение – в срок до 30-ти април да се проведат заседанията на общинските и областните съвети, където да се направят анализите на местните структури за резултатите от изборите. Те да бъдат предоставени в Националния съвет.

Изпълнителното бюро да ги обобщи в срок до 15-ти май и да внесе в Националния съвет план за действие от тук нататък", съобщи Нинова.

Тя подчерта, че на заседанието не е бил поставен въпрос за свикване на Конгрес.

„Вече знаете, че Националният съвет изрази позиция за подкрепа за втори мандат на президента Радев и вицепрезидента Йотова. Предстои Националният съвет да одобри предложения от Изпълнителното бюро обхват на тези политики за разговори с тях.

Издигането и утвърждаването на кандидатите за президент и вицепрезидент ще се осъществи по реда на нашите уставни изисквания“, коментира още тя.

„Отчетохме като наша обща грешка, че по време на кампанията не издигнахме кандидатурата за президент и вицепрезидент на Радев и Йотова. Да, това е отчетено като грешка. Не, не съм се извинявала. Нито от мен някой е искал това днес на заседание на Националния съвет, нито смятам, че това е решение на проблема“, каза тя.

„Много обективно, много разумно и с аргументи обсъдихме всички причини за загубата, както и какво трябва да предприемем оттук нататък“, добави Нинова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мангъров: Борисов ме разбра за COVID, но не устоя на зомбираната група около него

0 (0) Доц. Атанас Мангъров, инфекционист, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2” коментира следните теми: COVID 19 – болест или геополитика? „Да Ви кажа честно хич не се радвам, че не влязохте в политиката!“, посрещна своя гост водещата. Мангъров отговори, че […]
d0bcd0b0d0bdd0b3d18ad180d0bed0b2 d0b1d0bed180d0b8d181d0bed0b2 d0bcd0b5 d180d0b0d0b7d0b1d180d0b0 d0b7d0b0 covid d0bdd0be d0bdd0b5 d183

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.