Огнян Минчев: Трифонов най-вероятно е свързан със Сараите

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bed0b3d0bdd18fd0bd d0bcd0b8d0bdd187d0b5d0b2 d182d180d0b8d184d0bed0bdd0bed0b2 d0bdd0b0d0b9 d0b2d0b5d180d0bed18fd182d0bdd0be d0b5 d181

„Слави Трифонов е политически проект, който се насочва от определени корпоративни центрове на икономическа и политическа власт зад сцената. По всяка вероятност те са свързани и с това, което наричаме Сараите“. Това заяви за БГНЕС политологът проф. Огнян Минчев.

Според него именно подобни корпоративни центрове са заинтересовани да се възползват от политическата власт, която може да дойде по линия на политическото участие и управление на партията на Слави Трифонов.

„В състава на така наречения от него проектокабинет от една страна има хора, свързани с досегашни политически проекти и със значими корпоративни интереси през последните 20 години. От друга страна в този проектокабинет има предложени много хора, които за първи път ще влязат в политическа роля на българската политическа сцена. Това означава, че те нямат нито политическа основа, нито политическа принадлежност, нито така да се каже политически гръб. Липсата на подобна политическа база и позиция е най-силно уязвима за натиск, който би могъл да идва от задкулисието на корпоративни и организирани групови интереси“, подчерта проф. Минчев.

Тези съображения му дават основание да счита, че „партията на Слави Трифонов е политически проект, който е изведен на политическата сцена от определени и значими интереси в българското олигархично пространство, които биха могли да бъдат свързани както със сарая, така и с други центрове на корпоративно лобистка власт“.

Проф. Минчев смята, че Слави Трифонов е представил своя проектокабинет по съвършено арогантен и неадекватен начин.

„Той го направи съвършено ненавременно в период, в който все още не са оповестени резултатите от изборите дори. Именно този изключително странен избор за времето и за лансирането на цялостен кабинет от страна на политически лидер, който се очаква да има не повече от 65 депутати в новия парламент ни води към две възможни интерпретации на това действие.

От една страна, че това е някакъв тип лична акции на Слави Трифонов, която има за цел да създава с провокативни цели нови тенденции, ново преподреждане на политическото пространство в навечерието на свикването на 46 НС.

Другата интерпретация е, че Трифонов под натиска на тези организирани интереси лансира това предложение за кабинет, за да постави всички останали потенциални партньори и съперници на неговата партия в положение на невъзможност да реагират на един подобен арогантен натиск, като им казва: „или приемате това, или аз не участвам и отиваме на трети поредни избори“, заяви проф. Минчев.

Политологът е категоричен, че и двата варианта – да отидем на нови избори или да приемем правителството на Трифонов – са достатъчно големи опасности. /БГНЕС

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Й. Даймел: Поведението на Трифонов си е чиста подигравка с изборите

0 (0) Окончателно ли залязва вече Бойко Борисов и ще позволи ли този изборен резултат съставянето на стабилно управление? Йохана Даймел: По всичко личи, че с гласовете на българите от чужбина „Има такъв народ“ на Слави Трифонов ще изпревари ГЕРБ. Във всички случаи това е много горчива новина за Бойко […]
d0b9 d0b4d0b0d0b9d0bcd0b5d0bb d0bfd0bed0b2d0b5d0b4d0b5d0bdd0b8d0b5d182d0be d0bdd0b0 d182d180d0b8d184d0bed0bdd0bed0b2 d181d0b8 d0b5

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.