Още един бизнесмен обвини Иван Ангелов в натиск и връзки с властта

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bed189d0b5 d0b5d0b4d0b8d0bd d0b1d0b8d0b7d0bdd0b5d181d0bcd0b5d0bd d0bed0b1d0b2d0b8d0bdd0b8 d0b8d0b2d0b0d0bd d0b0d0bdd0b3d0b5d0bbd0be

Собственикът на „Градус“ Иван Ангелов и неговият бизнес отново се превърнаха в централна тема на комисията по ревизия в Народното събрание. След като зърнопроизводителят Светослав Илчовски публично го обвини във връзки с властта и злоупотреби с тях, сега друг бизнесмен директно посочи Ангелов като човека, който контролира целия старозагорски регион.

Павел Стоименов се представи като голям зеленчукопроизводител и зърнопроизводител. Пред депутатите той обясни, че от 2007 г. заедно с брат си започнал да развива дейност в община Стара Загора.

„Сполетяха ни страшно много беди. Тези беди ни дойдоха от един картел, който се казва Г8, който е образуван от много земеделци в Стара Загора с главното ръководство на г-н Иван Ангелов, собственикът на фирма „Градус“, обясни той.

И допълни: „Ние бяхме принудени да плащаме изкуствено ниски ренти, да не купуваме земеделска земя. Офисите ни бяха запалени, беше запалена къщата на една от служителките ни“.

През годините „тази компания Г8“ искала от братята да спрат да купуват земя и да дават по не повече от 20 кг рента на декар.

„Ние започнахме да играем по техните правила до преди месец“, обясни Стоименов, като допълни, че през тази година искали да дават 150-200 кг на декар според земята. „След като обявихме тези неща, веднага дойдоха емисарите на г-н Иван Ангелов“, заяви земеделецът.

Един от емисарите директно им заявил „момчета, този път ще намажете оловото“. Поискали да продадат земята си, при което „фирма на един човек, който се занимава с пещостроенето в тецовете“ се отметнал от първоначално договорената цена.

Стоименов разказа и за незаконни действия срещу фирми, включително срещу неговата собствена – през 2014 г. тя била открадната по електронен път и ръководството на Агенцията по вписванията не пожелало да съдейства въпреки потвърждението от нотариус, че е използван фалшив договор. Така се наложило да се водят дела, а междувременно били разпродадени и имоти.

Бизнесменът разказа за италиански доматопроизводител на име Фабрицио, който по подобен начин бил сменен като управител на фирмата си в Пловдивско от друго лице… което сключило договор с „Градус“ за доставка на слънчоглед. За него авансово била получена голяма сума.

Чуждият гражданин бил принуден да напусне страната.

По същия начин постъпил и гръцкият собственик на транжорна в Луковит, в която нахълтали от ДАНС и обявили, че наличните 100 тона пилешко са със салмонелоза, макар заключението на независима лаборатория да е, че няма никаква инфекция. Наложило се собственикът на фирмата да плаща и специализиран транспорт до екарисаж за 10 лв на килограм.

Павел Стоименов обясни, че се е решил да свидетелства в комисията след участието на Иван Ангелов в предходното заседание.

„Потресе ни държанието на този господин, който беше тук. Провокира мен. Видях, че този тип е арогантен, че държи целия регион в подчинение – след като на най-висше ниво в нашата държава кара нашата държава да бъде подчинена на друга държава: с услугите, които ние сме готови веднага да дадем на друг бизнесмен, вместо да ходи в търговската палата в Анкара или Истанбул да търси помощ…“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Агент Ориндж: отровата, която обрече на страдания милиони виетнамци

0 (0) Цели три поколения по-късно продължават да се раждат деца с тежки малформации. Между 2 и 4 милиона души живеят с късните последици от Агент Ориндж – отровата, използвана масово от американците във войната във Виетнам. Агент Ориндж (Agent Orange) е химическа субстанция, използвана масово от американците във войната […]
d0b0d0b3d0b5d0bdd182 d0bed180d0b8d0bdd0b4d0b6 d0bed182d180d0bed0b2d0b0d182d0b0 d0bad0bed18fd182d0be d0bed0b1d180d0b5d187d0b5 d0bdd0b0

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.