Павел Вълнев: Аз създавам бизнеси, а Делян Пеевски ги ликвидира

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bfd0b0d0b2d0b5d0bb d0b2d18ad0bbd0bdd0b5d0b2 d0b0d0b7 d181d18ad0b7d0b4d0b0d0b2d0b0d0bc d0b1d0b8d0b7d0bdd0b5d181d0b8 d0b0 d0b4d0b5d0bb

''Няма нещо, което да съм поискал и да не съм си го купил. Мисля, че хора като мен, които имат всичко и не искат нищо за себе си, а само искат да променят нещата, трябва да влязат в политиката. В САЩ богатите хора са в управлението. Това заяви бизнесменът Павел Вълнев, който е зам.-председател в партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България". Той бе гост в предаването ''ЕвроДикоФ'', което се излъчва по ТВ Евроком.

Павел Вълнев, заедно със своя брат, бе и собственик на фалиралата впоследствие телевизия BiT.

"Ние с брат ми заминахме 2002 г. за Чикаго, бяхме първо на студентска бригада и след като завършихме тази бригада се преместихме в Чикаго, като предварително имахме планове да вкарваме камиони. Имах познати, които вече бяха шофьори на камиони и мислехме 2 години да поработим, за да си купим жилища в София, защото аз съм от провинциален град – Доспат, който не е толкова голям и не е с такива възможности като София. Общо взето с тази мисъл тръгнахме към Америка. Отивайки в Чикаго започнахме като шофьори, после купихме първия си камион, една година по-късно имахме още 5 камиона, които купихме с кредити от банка. 2004 г. в края отворихме компания, която да бъде диспечер на камионите, започнахме от вкъщи и реално така стартирахме бизнеса да работим за себе си'', разказа той, а Сашо Диков му вметна, че някой веднага би си помислил как са летели едни куфарчета от България за САЩ към тях. ''Куфарчета с пари няма как да има, защото всичко е купено с кредити през банки. Аз и в момента един милиард да имам – всичко купувам през банки, специално за оборудване. Парите, които имам, ги инвестирам в други бизнеси", отговори Павел Вълнев на Сашо Диков.

"Проблемът на България е, че всеки се оценява по това кой откъде е. За 20 години в САЩ никой не ме попита аз откъде съм, какъв съм, всеки те гледа по резултатите. След като можеш да покажеш резултат – първата година 5 камиона, втората година 15, третата година 30. След като си кадърен и можеш, реално погледнато ние правим бизнес с всички най-големи компании в света, аз съм ходил на срещи в корпоративните им офиси. Никой не те пита откъде си, какво значение има ти от Доспат ли си, от София ли си, от България ли си", продължи да разказва бизнесменът.

След разказа за бизнес успехите се в САЩ, водещи Диков го върна на периода на създаването и управлението на BiT: ''Има картел в рекламния телевизионен бизнес, разделят го на две – на групата на bTV и на групата на Nova. Това беше една от причините много трудно да се продаде една телевизия реално като реклама и без да има различни сайтове. Поради тази причина с Ралица Василев се пробвахме да купим bTV, но отговорът беше, че те продават група от телевизии в Източна Европа и нямат полза да продадат само една телевизия. Аз се опитах да направя най-различни неща, но когато имах оферта на продам BIT, аз като бизнесмен реших, че искам да си покрия инвестицията, защото и 10 години да се влагам, не знам дали ще мога да си върна инвестицията. Няма как по половин милион лева да харчиш на месец и след всичко, което постигнахме като резултат, продължавахме да нямаме рекламодатели Защо ми е, след като само врагове си трупах?

Никой не си е позволил да ме заплашва, докато съм бил собственик на телевизията. В момента горе-долу знам кой е купил телевизията, но нямам доказателства. В първичните разговори се говореше, че те ще запазят работниците на телевизията, ще вкарат инвестиция, но нищо от това не се случи. Когато видях, че затварят телевизията, ми стана ясно за какво става въпрос. Мисля, че хората, които в момента управляват дадоха парите, а това са ДПС и ГЕРБ. ГЕРБ са патерицата.'', поясни Вълнев и разкри, че консултант по сделката за продажбата на телевизията е бил Красимир Гергов.

Павел Вълнев призна, че е имал само една среща с Бойко Борисов. ''Той се държа много дружелюбно и приятелски, разказа ни два-три вица'', открехна малко за срещата с премиера той. Тя е била с цел запознаване на министър-председателя с това, че братя Вълневи ще правят телевизия в България.

''Нито с Делян Пеевски, нито с Ахмед Доган, нито с някого от ДПС имам нещо общо'', категоричен бе успелият в САЩ българин.

Попитан защо не инвестира в България, той отговори така: ''Ами, защото виждате в България какво става. Не искам някой да дойде да се огледа в бизнеса ми и да да ми го вземе. Това е едно от нещата, заради които влизам в политиката. Другото е, че хората от чужбина никой не ги гледа, никой не се интересува от тях.''

Бизнесменът похвали Северна Македония, че е страна, която търси чуждестранни инвестиции и с поведението си като държава ги стимулира. Братя Вълневи са направили инвестиция в Северна Македония

''Ковид е сега проблемът, но все някога ще си отиде. Следващият голям проблем, с който веднага трябва да се захванем, е демографския срив До 15-20, максимум 30 години, ние може да нямаме държава'', опасява се Вълнев.

Той коментира с подробности и участието си в партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България". "Аз се финансирам сам, не искам някой друг да ме финансира и после да търси привилегии. Аз попитах и Цветанов дали има зависимости от Делян Пеевски, Ахмед Доган, ДПС или някакви олигарси, а той каза, че няма. Затова взех това решение, не е било лесно решение, сега по-малко време ще отделям на семейството си,на децата си. София е друга България в сравнение с провинцията. Положението е плачевно, те не вярват на никого и на нищо. Хората са уплашени и мачкани – първо от ДПС, а после и от ГЕРБ. Борисов се готви да не управлява повече и е на принципа: ''След мен и потоп''''.

"Кукловодите по естествен път вече изчезват. Опитвам се да активизирам всички млади хора, всички богати хора, които са неопетнени в политиката. Има доста хора, които от чужбина се включиха в партията и това са хора, които реално нищо не искат. Аз нито ще взема някакви постове, нито ще стана министър. Не искам пост, защото аз не мога да бъда депутат, който да не ходи на работа. Ако стана депутат трябва да съм всеки ден в парламента, за да си върша работата, също и ако съм министър, защото съм такъв човек. По-скоро с визията си аз искам да изградя нещо, както съм изградил и телевизията. Много бизнеси съм изградил от нула, за разлика от Делян Пеевски, който е най-големият ликвидатор в държавата. Той каквото и да хване го ликвидира", заяви още Павел Вълнев.

''Реформи във всички сфери. Реформа на съдебната системата, защото ако тръгне тя ще тръгнат и другите сектори'', изрази мнение бизнесменът, който вече е и политик.

Интервюто на Сашо Диков с Павел Вълнев можете да видите и във видеото след 48:57:

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Задържаха под стража мъжа, блъснал патрулка и убил полицай

0 (0) Окръжният съд – Сливен постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 39-годишния Георги Костадинов, който преди два дни се блъсна полицейска кола по пътя между новозагорските села Радево и Сокол, вследствие на което почина пътен полицай от Нова Загора. Той е обвинен, че в пияно състояние […]
d0b7d0b0d0b4d18ad180d0b6d0b0d185d0b0 d0bfd0bed0b4 d181d182d180d0b0d0b6d0b0 d0bcd18ad0b6d0b0 d0b1d0bbd18ad181d0bdd0b0d0bb d0bfd0b0d182

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.