Партията на Цветанов със 7 идеи за справяне с коронавируса

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bfd0b0d180d182d0b8d18fd182d0b0 d0bdd0b0 d186d0b2d0b5d182d0b0d0bdd0bed0b2 d181d18ad181 7 d0b8d0b4d0b5d0b8 d0b7d0b0 d181d0bfd180d0b0d0b2

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка и разрастващото се разпространение на коронавируса у нас, екипът от експерти в сферата на здравеопазването на партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов „Републиканци за България“ предлага незабавното приемане на 7 спешни мерки, съобщиха от пресцентъра на партията.

Ако бъдат одобрени, те могат да заработят в рамките на дни и да улеснят значително работата на лекарите и здравната ни система, смятат републиканците. Според тях е необходимо е и изготвянето на национална стратегия, в която да залегнат начините, чрез които да бъде овладяна пандемията. От партията зоват за бързи и адекватни действия, които да бъдат предприети преди пандемията да излезе извън контрол.

1. Осигуряване на единна разпределителна система за болни с COVID в цялата страна. Лечебните заведения по чл.5 от Закона за лечебните заведения да поемат преобладаващо дейностите, необходими за диагностика и лечение на пациенти с коронавирус. Статутът на тези лечебни заведения предполага наличието на специалисти, материална база и възможност за улеснен механизъм за държавно финансиране. Да се включат и областните болници в страната. Водещите лечебни заведения в София и в страната по COVID диагностика и лечение до момента да поемат ангажимент да предадат придобития опит. Лечебните заведения по чл. 5 от ЗЛЗ да бъдат осигурени с необходимите предпазни средства, консумативи и медикаменти, както и нужното финансиране, чрез съответните ведомства.

2. Приемане на ясни и единни критерии за хоспитализация. Използване на бърз антигенен тест за редуциране на времето до хоспитализация при пациенти, които до момента не са тествани.

3. Максимално бързо възвръщане на плановата дейност във всички останали лечебни заведения. Гаранция за осигуряване на спешна помощ за всички други категории пациенти.

4. Командироване на медицински персонал, приоритетно анестезиолози, реаниматори анестезиологични сестри от всички болници, използващи обществен ресурс на финансиране. Осигурено финансиране за целия персонал директно ангажиран в лечението на пациенти с COVID.

5. Въвеждане на единен протокол на лечение (понастоящем използван в няколко от водещите болници).

6. Ангажиране на доболничната помощ в лечението и проследяването на пациентите без необходимост от хоспитализация.

7. Увеличаване на човешкия и материалния ресурс на контролните органи – РЗИ, както и общински контрол.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Първа българска блокада за Северна Македония

0 (0) Имаме първа блокада от страна на България. Това заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев, цитиран от Нова Македония. Премиерът призова двете страни да решат спора по приятелски начин. Според него се нарушава договора за добросъседство. Припомня се, че македонската страна не е нарушава договорености по споразумението. Днес […]
d0bfd18ad180d0b2d0b0 d0b1d18ad0bbd0b3d0b0d180d181d0bad0b0 d0b1d0bbd0bed0bad0b0d0b4d0b0 d0b7d0b0 d181d0b5d0b2d0b5d180d0bdd0b0 d0bcd0b0

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.