Плевнелиев: Путин взривява световния ред, Радев и Янев рискуват националната сигурност

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bfd0bbd0b5d0b2d0bdd0b5d0bbd0b8d0b5d0b2 d0bfd183d182d0b8d0bd d0b2d0b7d180d0b8d0b2d18fd0b2d0b0 d181d0b2d0b5d182d0bed0b2d0bdd0b8d18f

"Владимир Путин иска да създаде сфери на влияние. Тази политика взривява европейския и световен дневен ред. Тя е и в основата на националните трагедии, включително на националната трагедия на българския народ.

Завоалираната позиция на президента Румен Радев и неговата дясна ръка Стефан Янев създава огромен външнополитически проблем на България и създава предпоставки за извършването на национално предателство, те излагат на риск националната сигурност на България.

Със своите действия министърът на отбраната Стефан Янев работи за изолацията на България в Европа и НАТО.

Събудете се! Уважаеми политици в България, необходимо е да се осъдят категорично действията на диктатора Путин.

Ако не се събудим сега, ни чака една нова Ялта, един нов Берлински конгрес!"

Това се казва в анализ, направен за БГНЕС, от Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017 г.)

Ето и пълният текст на анализа: „С инвазията на Русия в Украйна, диктаторът Владимир Путин преследва няколко цели. От една страна той цели заздравяване на собствения си режим в Москва, защото той можеше да се разклати, ако Украйна беше тръгнала в посоката на една суверенна, богата и демократична държава, която да създаде една социално-отговорна икономика, а не олигархична и грабителска, такава каквато е в Русия. От друга страна, целта на президента и диктатора Путин е ревизия на световния ред. Това, което се случва днес в Украйна, е доказателство, че европейският дневен ред за мир и човешки права, свободи и демокрация, такъв какъвто беше създаден като научен урок след края на Втората световна война, вече е поставен под въпрос. Атаката на Путин срещу Украйна е атака срещу свободата и демокрацията на Европа. Атаката на Путин е и атака срещу мира и върховенството на правото в Европа и света. Путин никога не е вярвал във върховенството на правото. Той го наруши, когато скъса Будапещенския меморандум. Той го наруши, когато не призна Парижкото споразумение. Той не признава и не спазва Хартата на организацията на ООН. Списъкът с нарушенията на Путин е много дълъг. По тази причина днес световните лидери и западните демокрации получаваме сметката за това, че подценихме действията на стопанина на Кремъл. Всички българи трябва да се събудят и да знаем най-важното. Във всяка реч на президента Путин той ясно казва, че иска да създаде сфери на влияние на Русия. Той вярва в политиката на баланс на интересите и на сфери на влияние. Ние, българите трябва да знаем, че именно това беше в основата на нашите национални трагедии. Берлинският конгрес, който ни разкъса, който ни осъди на две национални катастрофи, който ни съсипа и ни раздели като нация, е игра на Велики сили и сфери на влияние. Това ни предлага Путин. Ако не се събудим сега, ни чака една нова Ялта, един нов Берлински конгрес. Това е, което Путин иска, да се разпределят сфери на влияние.

В България, за съжаление, съществува разнобой на най-високо ниво в държавата. От една страна имаме един министър на отбраната, който и към момента не иска и не може да си изкриви устата, за да каже думичката война, въпреки пълномащабния ѝ характер. Това е поредната такава война, която диктаторът Путин започва в Европа. Нека не забравяме войната в Грузия през 2008 г. Ние имаме един министър на отбраната, който работи за изолацията на България в Европа и НАТО. Той работи за дестабилизирането на НАТО по линия на толкова необходимата в момента ясна и категорична позиция на всички срещу безобразията на руския диктатор. От друга страна имаме президентът Румен Радев. Преди два дни, когато Путин призна независимостта на сепаратистките региони ДНР и ЛНР, с което бе взривен и брутално погазен дневният ред на Европа, президентът Радев отново не осъди този акт. Вместо това той каза, че това е предпоставка за нестабилност, но не осъди действията на Путин и никога не го е правил. За разлика от президента Радев и министъра на отбраната Стефан Янев, премиерът Кирил Петков осъди публично преди два дни и днес също действия на Путин, които създават предпоставките за война. Той е единственият, който го направи. Ние имаме един крайно неопитен и неизвестен външен министър. Единственото му качество да бъде избран на този пост бе фактът, че е служител в администрацията на Радев. Предполагам, че Радев и неговият най-тесен съюзник и дясна ръка Янев, неговият служител и външен министър са на една позиция. С тяхната завоалирана позиция, която не осъжда действията на Путин, те създават огромен външнополитически проблем на България и предпоставки за извършването на национално предателство, излагат на риск националната сигурност на България в критичен момент на военен конфликт, близо до нас. Премиерът Петков показва за пореден път своята неопитност към държавните дела, защото когато той отиде в Брюксел на срещата на върха днес, той трябва да има силната подкрепа на българската държавност и общество, за да може да отстоява националния интерес. Искрено съжалявам, че сме свидетели на разнопосочни мнения, които водят до слаба позиция на България, която отново ще действа като Троянския кон на руските геополитически имперски интереси.

Апелирам към българската държавност, всички действащи политици – в партиите, НС, Президентството, МС – да се събудят за опасността. Битката за свободата на Украйна, за нейната независимост и суверенитет, е битка за свободата, независимостта и суверенитета на България. Това е и битка за свободата, независимостта и суверенитета на Европа. Битката за правото на украинското общество и украинската държава за съществуване е битка за мира и за мирния дневен ред на света, който беше създаден след най-кървавата Втора световна война. Събудете се! Уважаеми политици в България, необходимо е да се осъдят категорично действията на диктатора Путин. Необходимо е да се подкрепя Украйна във всяка нейна битка, включително за изграждане на демокрация и социално-отговорна икономика, срещу руската агресия и инвазия. Необходимо е да се работи за единството на НАТО и ЕС. Необходимо е да се отворят очите на българските политици, за да разберат, че опасността идва от Москва и от режима на Владимир Путин. Категорично трябва да се подкрепят санкциите срещу Путин и неговите приближени. Колкото по-тежки, толкова по-добре. Ако не бъде Путин спрян сега, той ще стигне и до България някой ден. Всички български политици трябва да осъдят политиките на сфери на влияние, защото това води до национални трагедии и войни. Българските политици най-после трябва да се събудят за хибридните войни на Кремъл, да се събудят за нашата зависимост от руско въоръжение и енергоносители. Да работят денонощно, за да заработи газовата връзка с Гърция, да закупят още западни военни технологии. Събудете се уважаеми политици, действайте сега преди да е късно!“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Христо Иванов за Путин: Един диктатор се опитва да ревизира следвоенния ред

0 (0) В условията на война през нереформираната прокуратура прониква корупция и враждебно влияние на Кремъл. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. От парламентарната трибуна той защити предложения бюджет за прокуратурата, който да я подтикне към ефективност и отговорност, съобщи novini.bg. ,,Днес сме в променена ситуация. Наистина става […]
d185d180d0b8d181d182d0be d0b8d0b2d0b0d0bdd0bed0b2 d0b7d0b0 d0bfd183d182d0b8d0bd d0b5d0b4d0b8d0bd d0b4d0b8d0bad182d0b0d182d0bed180 d181

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.