Радев от Шипка: Властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет (ВИДЕО)

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d180d0b0d0b4d0b5d0b2 d0bed182 d188d0b8d0bfd0bad0b0 d0b2d0bbd0b0d181d182d182d0b0 d0bed182d0bdd0bed0b2d0be d181d0b5 d0bed0bfd0b8d182d0b0

„Властта се опита да постави под карантина националната ни памет. Но хората имат достойнство и отново са тук”. Това коментира от Шипка президентът Румен Радев.

„Българите имат свети чувства, неподвластни на страх и забрана. Вярвам, че имаме бъдеще като българи”, заяви Радев.

В обръщение към събралите се хора той заяви:

Скъпи съотечественици, отново е трети март и ние пак сме тук хиляди пред храма на свободата. Искам да ви питам нещо. Очаквали ли сте, че някога някой ще се осмели да ви забрани да се качите на Шипка? Очаквали ли сте, че някой ще се осмели да посегне на правото ви да се преклоните пред онези, на които дължим свободата си?", запита той.

"Благодаря ви, че сте тук, защото Шипка е място свято. Шипка е костница на шепата спартанци, нашите опълченци и воините на руския император Александър Втори – нашият освободител", заяви държавният глава.

"Вазов е рекъл за опълченците – "България цяла нази гледа". Истината е, че България във всяка епоха гледа всеки един от нас. Героичните епоси са рядкост, но геройството е подложено на изпитание всеки ден", смята президентът.

"С вашето присъствие тук вие помагате на днешното поколение българи да вземат изпитът по история, морал и демокрация", заяви Радев.

"Властта е на народа, но той трябва да я отстоява. Винаги има кой да му я отнеме, да му я забрани и да го яхне. Скоро и нашето време ще бъде в историята, но от нас зависи дали потомците ни ще се обръщат с гняв към нас или с преклонение към стореното от нас", каза президентът.

"Никой народ не може да лежи на лаврите на своите мъртви герои. Нужна е вяра. Нужно е усилие. Дела трябват, а не думи, както е рекъл Апостолът. Честит празник на всички, да живее България!", завърши речта си той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

И Lamborghini-тата се развалят

0 (0) Проблеми в производството се случват и при най-добрите. Пример за това е сервизна акция, която засяга над 200 автомобила и то от лимитираната серия Aventador SVJ. Проблем с капака над двигателя ще върне 221 автомобила в представителствата и най-вероятно ще разгневи някои от собствениците им. Засегнати са всички […]
d0b8 lamborghini d182d0b0d182d0b0 d181d0b5 d180d0b0d0b7d0b2d0b0d0bbd18fd182

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.