Сачева твърди, че ГЕРБ плаща цената, задето партията ѝ се е борила срещу олигархията

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d181d0b0d187d0b5d0b2d0b0 d182d0b2d18ad180d0b4d0b8 d187d0b5 d0b3d0b5d180d0b1 d0bfd0bbd0b0d189d0b0 d186d0b5d0bdd0b0d182d0b0 d0b7d0b0d0b4

В бюджета има достатъчно пари, той беше оставен с един фискален резерв от 8,8 млрд. лв. към 30 април, приходите за първото тримесечие бяха преизпълнени с почти 3,4% – почти 11 млрд. бяха оставени. Това заяви в предаването "Панорама" по БНТ бившият социален министър и член на ГЕРБ Деница Сачева.

"В момента предстои да дойде този заем SURE, така че 1 млрд. лв. ще бъдат на разположение и ще могат да бъдат използвани, защото те рефинансират вече изразходените 1 млрд. лв. и корпоративният данък ще се събере до 30 юни, така че приходи в бюджета ще има достатъчно, въпросът е дали тези средства ще могат да се използват по възможно най-рационалния начин и дали ще има дефицит на идеи, защото дефицит на средства по-скоро няма", каза Сачева.

По думите ѝ фактът, че има средства за пенсионерите, говори че има възможности в бюджета, които могат да бъдат използвани.

"А защо не предложихме актуализация – защото не беше честно, първо ние нямахме такъв мандат да предопределяме какви ще бъдат политиките на следващото правителство, не можеше ние да предопределим тези политики, а и ние предложихме няколко пъти възможности и решения", каза Сачева.

Например, дори да се излъчи временно правителство с мандата на всички партии, които имаха почти конституционно мнозинство в Народното събрание, те можеха да излъчат такова правителство и да направят веднага актуализация на бюджета, продължи тя.

Сачева подчерта, че са осигурили мерките до края на месец юни – тяхното касово разплащане, а парите за лекарите са осигурени до края на месец септември. По думите ѝ е направено всичко възможно да има един плавен преход и служебното правителство да вземе своите решения и да направи своите преценки кои мерки иска да продължи.

Бившият социален министър каза, че няма как ГЕРБ да не бъдат критични относно някои решения на служебното правителство.

"Не можем да не бъдем критични тогава, когато виждаме, че се правят назначения, които са доста спорни и по които може да има сериозни въпросителни. Не можем да не критикуваме факта, че сегашният шеф на НАП е прехвърлил своята фирма на малоимотно лице, не може да не критикувам, че шефът на кабинета на министъра на вътрешните работи е учредител на партията на Васил Божков и няма как да не критикуваме, че министърът на вътрешните работи е с отнет достъп до класифицирана информация", каза Сачева.

Тя подчерта, че служебното правителство не е избрано, то не изпълнява волята на народа и никой не е гласувал за служебното правителство. "Не може да се самоовластява от името на народа, защото в случая изпълнява едноличната воля на президента и когато говорим за служебно правителство, то трябва да организира на първо място честни и демократични избори", каза Сачева.

"Нямаме нужда от помощ – над 800 000 хиляди души са гласували за нас. ГЕРБ плаща за собствените си грешки, но и плаща цената за борбата с олигархията", коментира Деница Сачева.

"Искаме честност, а машинното гласуване не скрива тайната на вота. Да не би последните избори да са били нечестни?, попита представителят на ГЕРБ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дания отмени задължителната карантина за пристигащи от България

0 (0) Българските граждани, пристигащи в Дания, няма да бъдат подлогани на 10-дневна самоизолация, считано от 16.00 часа на 29 май, събота, предадоха от Министерство на външните работи. Изискването за предоставяне на отрицателен тест за COVID-19, направен в рамките на 48 часа преди и непосредствено след пристигане в Дания, остава […]
d0b4d0b0d0bdd0b8d18f d0bed182d0bcd0b5d0bdd0b8 d0b7d0b0d0b4d18ad0bbd0b6d0b8d182d0b5d0bbd0bdd0b0d182d0b0 d0bad0b0d180d0b0d0bdd182d0b8

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.