Симов: Борбата с Бойко-Борисовщината не трябва да е само с обиди

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d181d0b8d0bcd0bed0b2 d0b1d0bed180d0b1d0b0d182d0b0 d181 d0b1d0bed0b9d0bad0be d0b1d0bed180d0b8d181d0bed0b2d189d0b8d0bdd0b0d182d0b0 d0bd

„Всичко онова, което Бойко Борисов каза на пресконференцията вчера, и всички хвалби, които изрече, можеше да дойде в парламента и да ги представи пред народните представители. Това, което той направи е израз на голям страх – страх да се яви пред новите членове на Народното събрание и да представи Плана за развитие и устойчивост.

Поведението му в последната година и половина е на тотално пренебрежение на парламента, но ситуацията е променена. Премиерът е лицето на едно управление и отказът му да се яви в парламента е дискредитация на самата идея за демокрация.“ Това заяви депутатът от Парламентарната група на “БСП за България“ и член на Националния съвет на партията Александър Симов в ефира на БНТ.

Той заяви, че Борисов отчаяно се опитва да вдигне като щит пред себе си всякаква имена и хора, само и само да избяга от отговорност, но се намира в ситуация, в която това ще стане трудно.

По думите му една от причините БСП да започне реформите си е наличието на хора, които откровено тласкаха левицата към коалиция с ГЕРБ. „Затова след последния си пленум БСП даде гаранции, че няма да протегне ръка на една провалена, морално дискредитирана партия като ГЕРБ“, категоричен бе той.

На Националния съвет в събота БСП ясно заяви своята позиция по отношение на партията “Има такъв народ“: „Склонни сме да подкрепим тяхно правителство, но имаме 5 условия за това. Сред тях са действия в здравната сфера, подпомагане на хората, засегнати от социално-икономическите последствия и ревизия на цялото управление на Борисов“, обясни социалистът.

Идеята за 1 лев субсидия няма да бъде подкрепена от левицата, тъй като според Александър Симов това е начин партиите да бъдат превърнати в заложници на олигархичните интереси.

„БСП има в своята биография 4 години на автентична борба с ГЕРБ, когато другите ги нямаше на политическия терен. И затова борбата с Бойко-Борисовщината не трябва да се осъществява само на думи и обиди, а чрез ефективни идеи“, коментира депутатът от левицата. Той припомни отхвърленото предложение на БСП за налагането на мораториум върху действията на правителството, което протестните партии трябва да преосмислят.

„Тази идея продължава да бъде актуална и тази седмица ще бъде поставена на дневен ред, но дотогава Министерския съвет ще има още едно заседание“.

„Хората, които гласуваха за нас, виждат в БСП партията на протеста. Виждат опозиционна сила, която може да постави ГЕРБ на мястото ѝ“, заяви Александър Симов.

„БСП беше партията, която подкрепи Румен Радев през 2016 г. и 5 години бяхме парламентарния гръб на президента. Дали третият мандат ще бъде връчен на левицата е изцяло негово решение“, обясни социалистът по отношение на взаимоотношенията на БСП с президентската институция.

На финала той бе категоричен, че трябва да има Национален оперативен щаб и самото му закриване е политически цинизъм.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Противоепидемични наставления

0 (0) Автор: Явор Чучков Драги читателю, Не бих искал да навлизам в разисквания, обсъждания или дискусии (на новобългарски език – „дебати”) по специфични въпроси от медицинско естество, които са спорни (на новобългарски – „дебатируеми”) от научна гледна точка. Затова реших да ти предложа някои безспорни („бездебатни”) и лесни за […]
d0bfd180d0bed182d0b8d0b2d0bed0b5d0bfd0b8d0b4d0b5d0bcd0b8d187d0bdd0b8 d0bdd0b0d181d182d0b0d0b2d0bbd0b5d0bdd0b8d18f

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.