Собственикът на „Доган сарай“ в Росенец загуби дело срещу общината

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d181d0bed0b1d181d182d0b2d0b5d0bdd0b8d0bad18ad182 d0bdd0b0 d0b4d0bed0b3d0b0d0bd d181d0b0d180d0b0d0b9 d0b2 d180d0bed181d0b5d0bdd0b5d186

Административният съд в Бургас е оставил без разглеждане жалба на фирма "Хермес солар" ООД, собственик на имението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в Росенец, съобщава в. "Сега".

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.

"Хермес солар" ООД оспори в съда отмяната на решението на общинския съвет, с което бе възстановено старото положение и пътят, който от частен стана общински.

През април общинският съвет направи пътят до плажа в лесопарк "Росенец" частен, но през юли отмени решението си, като по този начин той стана собственост на Общината.

Фирмата, собственик на летния сарай на Доган, обжалва решението от юли заедно със "Стрейтлайн" ЕАД. "Стрейтлайн" притежава съседен имот.

Съдия Яна Колева приема жалбата им за недопустима. В мотивите си тя посочва, че обжалваният акт на общината се отнася само за подточка 1, но не и за 2, 3 и 4. Жалбата е подадена при липса на акт, който да подлежи на оспорване, пише съдът. Освен това двете фирми нямат правен интерес от оспорването, тъй като правата и законните им интереси не са засегнати.

Първата точка от решението на общинския съвет е, че се одобрява изменение на подробния устройствен план-план за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ) в квадрат 1,2,10 в територията на лесопарк "Росенец", с което се преконфигурира частично уличната мрежа и кварталите, обособяват се нови квартали, преконфигурират се регулации на имоти и се урегулират имоти, за които се обособяват нови регулации.

Другите точки описват как ще стане това.

През юли е оттеглено решението за одобряване изменение на ПУП-ПРЗ в кв. 1,2,10 в територията на лесопарка, т.е. само на първата подточка, смята съдът, с което отново частният път става общински. Без тази подточка останалите три не могат да произведат действие.

Общинският съветник от "Демократична България" Димитър Найденов заяви пред в. "Сега", че и досега общината не е отговорила на въпроса защо, след като ПУП е готов още през 2018 г., се чакат две години, за да бъде внесен като спешна точка за заседанието на съвета от 28 април.

"Свързано ли е това с факта, че "Хермес солар" се е сдобило с констативен нотариален акт за кея към имота в края на март", пита Найденов. Той обясни още, че във въпросния констативен нотариален акт е записано, че кеят съществува още от 80-те години, макар и това да не е вярно.

На 7 юли съпредседателят на Демократична България Христо Иванов стигна по вода до брега край сградата, известна като морския сарай на Доган до нефтеното пристанище Росенец. Гардове от НСО обаче го изблъскаха в морето, тъй като според тях се намира на частна собственост.

В началото на септември стана ясно, че бургаската община е издала заповед за събаряне на 5 постройки в "Летния сарай" в парк "Росенец". Две от тях са изградени без никакви документи върху частна земя.

Акциите на Христо Иванов в "Росенец", а дни по-късно и на прокуратурата в президентството, където беше арестуван съветникът на Радев Пламен Узунов предизвикаха протестите срещу правителството и главния прокурор.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гръмнаха 310-килограмов звяр в Родопите

0 (0) 310-килограмов глиган бе отстрелян в местност над Ардино. Огромното диво прасе никога досега не е забелязвано от ловците и нито един от тях не е подозирал, че в чукарите броди подобно страшилище. Слуката застига 65-годишния авджия Янко Здравков в събота в местността Хаваз в района на село Гърбище […]
d0b3d180d18ad0bcd0bdd0b0d185d0b0 310 d0bad0b8d0bbd0bed0b3d180d0b0d0bcd0bed0b2 d0b7d0b2d18fd180 d0b2 d180d0bed0b4d0bed0bfd0b8d182d0b5

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.