Спряха движението на камиони през ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d181d0bfd180d18fd185d0b0 d0b4d0b2d0b8d0b6d0b5d0bdd0b8d0b5d182d0be d0bdd0b0 d0bad0b0d0bcd0b8d0bed0bdd0b8 d0bfd180d0b5d0b7 d0b3d0bad0bf

Преустановена е пропускателната дейност на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" за товарни автомобили на вход и изход, съобщиха от „Гранична полиция“. Информацията за трафика на граничните пунктове е към 6:00 часа. На границата с Република Гърция:

Трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" на вход и изход за товарни автомобили.

Във връзка с усложнената обстановка от COVID-19, от 21 до 5 часа гръцките гранични власти няма да пропускат през ГКПП "Промахон" на влизане в Гърция чужди граждани с леки автомобили и автобуси. Ще бъдат пропускани само гръцки граждани, които ще изчакват на паркинга след граничния пункт до 05.00 ч. Ограничението ще продължи до 17.11.2020 г. Товарните автомобили ще преминават без промяна, както досега. През ГКПП "Илинден" – "Ексохи" се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

На влизане в Гърция през ГКПП "Маказа" могат да преминават гръцки граждани и чужди граждани с гръцки разрешителни за пребиваване с QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането в Гърция и отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа от времето на пътуване и преведен на гръцки или английски език. Тези граждани няма да се пропускат от 23 ч. до 7 ч. в двете посоки. Водачи на товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки и товари през ГКПП „Маказа“, се допускат за влизане в Гърция с QR код по всяко време на денонощието.

През ГКПП "Капитан Петко войвода"- "Орменион" гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили.

През ГКПП "Ивайловград" – "Кипринос" и ГКПП "Златоград" не се пропускат в двете посоки никакви превозни средства.

На границата с Румъния:

Трафикът е интензивен на ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин" на изход за товарни автомобили. От 00:00 часа на 03.11.2020 г. влизащите на територията на Румъния от България, независимо от гражданството, трябва да представят документ с отрицателен резултат на PCR тест, направен не по-късно от 48 часа. Влизащите в Румъния, които не предоставят такъв документ, се поставят под карантина за 14 дни на посочено от тях място за пребиваване. За транзитно преминаване без PCR тест ще бъдат допускани лица, притежаващи документи за пребиваване в друга държава-членка на Европейския съюз, които ще напуснат територията на страната до 24 часа. Ограничението не се отнася за транспортен персонал, ангажиран с превоз на пътници, товари и стоки, официални длъжностни лица, погранични работници, медицински специалисти, участници в международни спортни и културни събития, пътуващи с цел обучение.

Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин". Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия:

На ГКПП "Калотина" трафикът е нормален.

Българските граждани, които влизат на територията на Сърбия, трябва да представят задължително отрицателен PCR-тест, не по-стар от 48 часа, издаден от национална референтна лаборатория. Ако преминават транзитно, могат да влязат в страната без да притежават отрицателен тест. На границата с Република Северна Македония:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Българските граждани могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничения. На границата с Република Турция:

От 04.30 ч на 19.11.2020 е преустановена пропускателната дейност на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" за товарни автомобили на вход и изход от турските гранични власти.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

САЩ регистрираха най-много починали с COVID-19 от половин година насам

0 (0) САЩ регистрираха своя най-голям дневен брой смъртни случаи от COVID-19 за последните шест месеца. За последно толкова голям брой смъртни случаи имаше на 14 май, предаде Си Ен Ен. Според университета "Джонс Хопкинс" през последното денонощие са отчетени 1707 смъртни случая, с което общият им брой в САЩ […]
d181d0b0d189 d180d0b5d0b3d0b8d181d182d180d0b8d180d0b0d185d0b0 d0bdd0b0d0b9 d0bcd0bdd0bed0b3d0be d0bfd0bed187d0b8d0bdd0b0d0bbd0b8 d181 co

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.