Томислав Дончев: Трябва да се нагърбим да сме отговорна опозиция

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d182d0bed0bcd0b8d181d0bbd0b0d0b2 d0b4d0bed0bdd187d0b5d0b2 d182d180d18fd0b1d0b2d0b0 d0b4d0b0 d181d0b5 d0bdd0b0d0b3d18ad180d0b1d0b8d0bc

Изглежда възможно да има правителство и това е добра новина. България трябва да има редовно правителство с колкото се може по-дълъг хоризонт, който да се занимава с предизвикателствата, с проблемите на България. Това каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

По думите му подобно правителство вече има необходимото парламентарно мнозинство от групата на „Има такъв народ“, „Демократична България“, Изправи се БГ, Ние идваме“, плюс ДПС, което е било потвърдено от това, което е казал Хамид Хамид преди малко, а в допълненние е възможна подкрепа и от БСП.

„В този смисъл в този парламент ще има по всяка вероятност една опозиционна сила, която ще сме ние и ние трябва да се нагърбим съвестно, отговорно да изпълняваме функцията на опозиция. Нали знаете една стара максима: "Когато всички са в управлението, народът е в опозиция". Няма качествено управление без качествена опозиция“, каза той.

Ние не сме оспорвали резултата от изборите и не ни отива. На втория не му отива да се оплаква. Има много въпроси, които бяха задавани още по време на изборите, на които няма отговори, като например как е конфигуриран софтуерът на машините и др., каза още Томислав Дончев.

По въпроса за Плана за развитие Томислав Дончев отправи поздравления, че избраният път е надграждане на стария план. По думите му има неща, които са добри – повече инвестиции в образование, здравеопазване, иновации.

Относно мерките за енергийна ефективност – според Дончев санирането много трудно ще се случи.

Според него не е добре това, че подпомагането на фирмите засегнати от COVID кризата се насочва към отпускане на кредити, вместо помощ от държавата.

В коментар на съдебната реформа Томислав Дончев каза, че зависи как ще изглежда съответното предложение.

„Когато се променя една система трябва да се прави в режим на консултации и с предварителна оценка на въздействието. Няма разговор, в който да не сме готови да участваме, и добра идея, която да не сме готови да обсъдим“.

Според него в някои сектори трябва да се правят промени вероятно 2 или 3 пъти в годината. Няма сектор, който да не се нуждае от реформа, допълни той.

По отношение на изнесената от служебното правителство информация за злоупотреби зам.-председателят на ГЕРБ каза, че това са твърдения.

„Служебното правителство беше агресивен участник в изборния процес с единствената цел колкото може повече да ерозира нашата подкрепа. Не оспорвам правото на която и да е политическа фигура да прави каквъвто поиска политически коментар, но едно е коментар, друго е внушение, трето е когато МВР пречи на граждани да си упражняват политическите права, каквито имахме с много наши активисти в малки населени места, това също не го приемам за част от демокрацията“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Убийството в старческия дом във Варна е заради жена

0 (0) Криминалисти работят по изясняването на всички обстоятелства по образувано досъдебно производство за смъртта на 64-годишен мъж от дом за стари хора в курортния комплекс „Чайка“ край Варна, съобщава "Монитор". Заподозрян за престъплението е 79-годишен обитател на дома. Конфликтът помежду им възникнал заради взаимоотношения с жена от същия дом. […]
d183d0b1d0b8d0b9d181d182d0b2d0bed182d0be d0b2 d181d182d0b0d180d187d0b5d181d0bad0b8d18f d0b4d0bed0bc d0b2d18ad0b2 d0b2d0b0d180d0bdd0b0

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.