Учители поискаха дистанционно обучение до края на пандемията

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d183d187d0b8d182d0b5d0bbd0b8 d0bfd0bed0b8d181d0bad0b0d185d0b0 d0b4d0b8d181d182d0b0d0bdd186d0b8d0bed0bdd0bdd0be d0bed0b1d183d187d0b5

Дистанционно обучение във всички класове до края на извънредната епидемиологична обстановка. За това настояват педагози от Facebook групата "Учители за безопасно образование или ДО" (б.а.- дистанционно обучените) настояват в отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов, просветният министър Красимир Вълчев и здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Учителите имат и вариант за родителите, които не могат да подготвят децата си вкъщи.

"Предлагаме в определени училища да бъдат оставени дежурни паралелки, като там бъдат обучавани децата на самотни родители и деца на родители, поставени пред крайна невъзможност да осигурят грижата за децата си вкъщи по време на електронното обучение.”, обясняват в писмото педагозите.

Според тях има учители, които по тяхно желание и осъзнавайки рисковете, да обучават присъствено тези деца при спазване на всички противоепидемични и хигиенни мерки.

В обръщението си към властта педагозите изразяват надежда, че няма да изпращат повече свои колеги към вечния им път. Според тях пропуските се наваксват, но човешкият живот не може да бъде върнат. Учителите посочват, че няма как да бъде осигурена дистанция от учениците в клас, а в същото навярно хиляди от тях са заразени и пренасят вируса без симптоми. По думите на педагозите преминаването към обучение в електронна среда ще спаси живота на хиляди хора, тъй като ще намали значително заболеваемостта и ще облекчи здравната система.

"Уважаеми г-н Министър Ангелов,

Българският учител е на първа линия в битката с Ковид-19, но незащитен от предпазни облекла. Учителите не могат да преподават, да бъдат чути от децата през защитни костюми, а заболеваемостта сред тях е подобна на тази при лекарите – системна, тежка и летална. Считаме, че преминаването към обучение в електронна среда ще спаси живота на хиляди хора, ще намали значително заболеваемостта и ще облекчи здравната система. Така ще опазим и своите лекари – ангели и бойци, поели живота на всички ни на гърбовете си. Изгубим ли лекарите и учителите си – изгубили сме България. Защото общество без образование и без здравеопазване не е общество. Изгубим ли родителите на децата си – няма знания, с които да запълним празнината в живота им", се казва в част от писмото, цитирано от "Монитор".

Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пълен списък на наградите „Икар“ в извънредната 2020 г.

0 (0) На закрита за публика церемония в Народния театър на 31 октомври бяха раздадени театралните награди „Икар“ в извънредната 2020 г. На събитието присъстваха единствено номинираните и връчващите отличията, всички разположени на сцената. Организатор на наградите е Съюзът на артистите в България. Награди „Икар 2020“ Дебют Анна-Валерия Гостанян, Анелия […]
d0bfd18ad0bbd0b5d0bd d181d0bfd0b8d181d18ad0ba d0bdd0b0 d0bdd0b0d0b3d180d0b0d0b4d0b8d182d0b5 d0b8d0bad0b0d180 d0b2 d0b8d0b7

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.