Христо Иванов: Диалогът е път за решаване на проблемите

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d185d180d0b8d181d182d0be d0b8d0b2d0b0d0bdd0bed0b2 d0b4d0b8d0b0d0bbd0bed0b3d18ad182 d0b5 d0bfd18ad182 d0b7d0b0 d180d0b5d188d0b0d0b2d0b0

"Позволете ми първо да ви поздравя с това, че започваме заедно да орем държавната нива и да пожелая на всички енергия и здрав разум. България е в криза. България е в криза и най-очевидното изявление и проявление на този факт е, че повече от година нямаме пълноценно, нормално управление. Нямаме управление, което се ползва с доверие и парламентарна подкрепа и нямаме ясна формула". Това каза съпредседателят на "Демократична България – Обединение" Христо Иванов в декларация от името на група в началото на 46-ото Народно събрание.

Ние в този парламент трябва да отстоим българския национален интерес, да намерим решение на проблема с Република Северна Македония. Трябва да отстоим истината, но трябва да намерим начин да станем заедно членове на европейското семейство, заяви още Христо Иванов.

По думите му страната е изправена пред сериозни предизвикателства. "На първо място подготовката за задаваща се следваща COVID вълна. Още утре на председателски съвет ще сондираме колегите от другите парламентарни сили какви мерки можем да вземем. Дали да не излъчим контактна група, която да уточни какво бихме могли да направим в парламента заедно, за да започнем да подкрепяме бързо усилията на слжебния кабинет и здравните власти", подчерта още Христо Иванов.

Според него депутатите трябва да осигурят бързо внасянето на Плана за възстановяване и да се гарантира, че парите няма да бъдат откраднати.

"Трябва да започнем максимално бързо работа по един бюджет, но това да бъде бюджет на промяната. Той трябва не просто да повтори досегашната финансова рамка. В него трябва да заложим модела на възстановяване и решителни мерки за повишаване на ефективността на публичните разходи", каза още Христо Иванов. Според него наистина трябва да се потърси възможност за преизчисляване на пенсиите, в обновяването на българското здравеопазване.

"Това, което се случва с една болница в България, трябва да бъде знак, че е крайно време за сериозен разговор за реформа в здравеопазването", допълни още той. Той подчерта, че акцент за "Демократична България" ще бъдат българите в чужбина, реформата на Изборния кодекс, формирането на политиките за климата, инвестиции в българската култура, образование и наука.

Христо Иванов коментира и темата с корупционния модел в България. "Той е инкорпориран политически в това, което ние наричаме сарайския модел и има своето най-върхово проявление в управлението на Бойко Борисов. Именно този модел, именно решението на този проблем като системен и дълбок, е реалният отговор на това как България да излезе от кризата", каза още Христо Иванов.

Според него кои са партии на промяната и кои са партии на дълбоката промяна, ще се разбере.

Христо Иванов обърна внимание, че страната ни продължава да бъде под наблюдение на съвета на Европа и последният доклад отново ни е повторил нещата отпреди. Той заяви, че "Демократична България" ще инициира и дебат за съдебната реформа.

По думите му трябва да се модернизира решително армията и да се укрепи сигурността. Той заговори още за електронно управление и лустрация.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Даниел Митов: Оставаме в опозиция, нека не разчитат на ГЕРБ

0 (0) "България не може да остава дълго време без стабилно правителство. Предишният парламент беше превърнат в зоопарк и сега наблюдаваме последствията, надяваме се този парламент да бъде различен, да има по-дълъг хоризонт. Ние оставаме в опозиция, да не разчитат на нас. Другите трябва да си подкрепят правителство на "Има […]
d0b4d0b0d0bdd0b8d0b5d0bb d0bcd0b8d182d0bed0b2 d0bed181d182d0b0d0b2d0b0d0bcd0b5 d0b2 d0bed0bfd0bed0b7d0b8d186d0b8d18f d0bdd0b5d0bad0b0

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.