Цветанов: Белегът на първото решение на 45-то НС ще е увеличаване на депутатските заплати

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d186d0b2d0b5d182d0b0d0bdd0bed0b2 d0b1d0b5d0bbd0b5d0b3d18ad182 d0bdd0b0 d0bfd18ad180d0b2d0bed182d0be d180d0b5d188d0b5d0bdd0b8d0b5 d0bd

Работна среща проведоха във Велико Търново представители на областната структура на ПП „Републиканци за България“ и председателят на партията Цветан Цветанов. На нея бяха обсъдени резултатите от проведените на 4 април парламентарни избори, а също ходът на предизборната кампания и настоящата политическа обстановка в страната. Активно участие в обсъжданията взеха областният координатор Николай Драков, IT предприемачът и член на Изпълнителния съвет на партията Иван Станев, общинските координатори в Павликени и Полски Тръмбеш Цанко Цонев и д-р Красимир Кирилов, експортният директор на „Захарни заводи“ Борислав Ангелов, мениджърът Пламен Маринов, предприемачите Фикред Ферадов и Мартин Димитров и др.

Задочни поздрави към колегите си отправи успешният млад финансист от гр. Елена Стефан Дойкин, който бе възпрепятстван да присъства на събитието, поради неотложен професионален ангажимент. По време на кампанията категорично стана ясно, че партия „Републиканци за България“ не е „патерица“ на ГЕРБ, както се опитват да внушават опонентите, единодушни бяха присъстващите на срещата. Партията, която бе създадена едва преди 6 месеца, е в готовност да се яви на предсрочен вот във всеки момент, коментираха по време на форума.

„За това кратко време и заради наложените ограничения, посланията ни не успяха да стигнат до максимален брой хора, но категорично може да се каже, че никой освен нас не говореше за реални политики“, каза Цветан Цветанов. Републиканци за България е една от малкото партии с управленска програма, в която има решения за проблемите на държавата и конкретни стъпки във всеки сектор. „През цялата кампания говорехме за алтернатива на досегашния модел на управление, но не със засилване на противопоставянето, а с възстановяване на нормалността“, каза Цветанов.

По думите му трябва да се прекрати това разделение в обществото, а институциите да работят в синхрон, за да може страната ни отново да има силен глас в ЕС и НАТО и решаваща роля във външнополитически план. Партиите, които бяха избрани уж като алтернатива, реално помагат за завръщането на ГЕРБ, анализираха участниците в срещата. „В сегашния формат на Народното събрание определено остава усещането, че най-важното действие на парламента е увеличаването на депутатските заплати“, коментира председателят на Републиканци за България.

Според него се създава хаос с цялостната проверка при управлението на кабинетите на Борисов. „Когато не си направил така нужната актуализация на бюджета, не си очертал хоризонта и възможността за използване на европейската солидарност, това е хаотичен подход, който ще доведе до тотално блокиране на администрацията и има за цел единствено да се обслужи политическото говорене в парламента. Това не са ефективни действия“, категоричен бе Цветанов.

По думите му трябваше да има фокус върху едно-две ключови решения, довели до проблеми в държавата и дефицитите на предишното управление. Като пример за такова решение Цветанов посочи реализирането на „Турски поток“. По думите му, тези, които сега в НС се представят за алтернатива, трябва да проверят как българската страна е взела решението за „Турски поток“, как е остойностен проектът, как са изхарчени 3 млрд. лева и каква е икономическата полза на страната.

„Това би показало, че не са защитени националните интереси“, заяви Цветанов. „Белегът на този парламент ще бъде първото му решение – увеличението на депутатските заплати. А проблемите на избирателите и на бизнеса, който крепи икономиката и формира тези заплати, останаха на заден план“, категоричен бе Цветан Цветанов. За разлика от настоящото имитиране на алтернатива, Републиканци за България работи за консолидиране на експертния потенциал на нацията и реални действия за цялостна подкрепа за бизнеса и гражданите.

Партията държи на приоритетите си, като бързо и ефективно въвеждане на електронно управление. Политическата сила разполага с изключително подготвен експертен екип, който е в състояние незабавно да приведе в действие мерките, които биха довели до намаляване на административната тежест върху бизнеса и гражданите и намаляване на корупцията, както и въвеждане на електронно гласуване, включително от чужбина. Необходима е също и спешна актуализация на бюджета, ефективно подпомагане на малкия, среден и семеен бизнес, приемане на плана за възстановяване и устойчивост, за да може държавата да се възползва от подкрепата на ЕС.

По време на провелата се среща в старата столица, бе решено 37-годишният Пламен Маринов да изпълнява длъжността временен общински координатор на ПП „Републиканци за България“ за Велико Търново. Пламен Маринов е мениджър продажби в национален телеком. Философ и педагог по образование, в момента завършва магистратура по психология. Той познава отлично и проблемите на туристическия и ресторантьорския бранш в региона, тъй като има сериозен опит в управлението на собствен бизнес в сферата на ресторантьорството. ПП „Републиканци за България“ във великотърновска област успя да изгради страхотен екип от млади, образовани и можещи хора, даде оценка председателят на политическата сила Цветан Цветанов. Той благодари на всички тези чудесни, нови за политиката лица от региона и изрази радост от факта, че силният отбор на Републиканци за България в областта остава сплотен и мотивиран.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

3 столични болници със зелени коридори за ваксинация по празниците

0 (0) Трите най-големи болници – "Пирогов", ВМА и Александровска, информираха за зелени коридори за ваксинация по време на празниците от 30 април до 9 май. В Александровска болница ваксинационните кабинети ще работят от 9 до 17 часа, с изключение на 3 май, понеделник. Във ВМА ще поставят две от […]
3 d181d182d0bed0bbd0b8d187d0bdd0b8 d0b1d0bed0bbd0bdd0b8d186d0b8 d181d18ad181 d0b7d0b5d0bbd0b5d0bdd0b8 d0bad0bed180d0b8d0b4d0bed180d0b8

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.