Явор Божанков: Ключът е редовен кабинет

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d18fd0b2d0bed180 d0b1d0bed0b6d0b0d0bdd0bad0bed0b2 d0bad0bbd18ed187d18ad182 d0b5 d180d0b5d0b4d0bed0b2d0b5d0bd d0bad0b0d0b1d0b8d0bdd0b5

„Българските граждани се интересуват ще има ли България правителство. Ние знаем как да го направим и показахме в предишния парламент. Знаем и как не трябва да става – с раздаване на постове“. Това заяви в ефира на bTV водачът на листата на „БСП за България“ във Велико Търново Явор Божанков. Той припомни опита на ИТН – народът им бе отредил първо място, но не и мнозинство да казват кой какъв пост ще заема. „Сега новата партия прави същата грешка като раздава министерски постове, а това минира възможностите да направим правителство“, обясни Божанков. По думите му ключът за решаването на всички кризи у нас – икономическа, социална, COVID, енергийна е в решаването на политическата.

Според Божанков в кратки срокове трябва да бъде излъчен редовен кабинет и работещ парламент, който да приеме бюджет за 2022 г. Той подчерта, че бюджетът трябва да включва промяна на данъчната политика за енергоносителите – нещо, което Испания и съседни държави са направили и вече дава своя резултат, но България е закъсняла. „За да можем да го направим ни трябва редовен кабинет и работещ парламент. Трябва всяка политическа сила да заяви своите приоритети, да каже в кой сектор какво ще направи, както го правим ние. БСП има своите решения и още в миналия парламент предупредихме за идващите кризи“, каза още кандидатът за депутат.

Божанков заяви, че трябва да се гледа напред и да се предлагат решения на проблемите. По думите му здравната система е една от най-важните теми, а позицията на БСП отдавна е ясна, че не тярбва да има търговски модел в здравеопазването. „В България този модел се оказа като неуспешен и неработещ. Здравето на българите не е стока“, категоричен бе той.

По повод обвиненията от страна на ГЕРБ, че служебният кабинет не може да овладее енергийната криза, Божанков обясни, че 12-годишният период на управление на ГЕРБ няма как да бъде преодолян за няколко месеца от който и да е кабинет. Само един редовен кабинет може да направи нужните промени в данъчна политика и закони“, обясни Божанков. Според него либерализацията на пазара не е била направена правилно и сега едни хора спекулират. Той подчерта, че за разлика от десните, които смятат че на първо място трябва да са бизнеса и предприятията, БСП смята, че на първо място трябва да са битът и семействата. Водачът на листата на левицата във Велико Търново подчерта, че енергийният микс на България се нуждае от независима енергийна мощност. По думите му се усеща липсата на такава мощност, каквато България е можела да има.

Божанков подчерта, че в момента инфраструктурата е под всякаква критика служебният кабинет е показал, че е строено без поръчки, без договори, пари са давани в аванс, качеството е видно за всички.

“ГЕРБ ще ги запомнят с това – ремонт на ремонтите“, каза той. Божанков подчерта, че България е изостанала по отношение на железопътния и сухопътния си транспорт, Дунав мост-3 дори не е започнат.

Явор Божанков коментира, че корупцията няма да може да бъде победена лесно. Според него съдебната система трябва да се реформира. „Ясно е, че главният прокурор не трябва да бъде този, но и системата не трябва да е такава. Всяка една корупция има законодателен корен. 12 години ГЕРБ заложиха корупцията в законите“, заяви кандидатът за народен представител. Като пример той даде „ин хаус“ процедурите, „Автомагистрали“, тези милиони, които се похарчени без конкурси и поръчки. „Следващият редовен кабинет трябва да направи дълбоки реформи във всяка една сфера. Концепцията на ГЕРБ е "който крал-крал, сега да седнем и да си простим, и да продължим", но няма да стане“, заключи Явор Божанков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Държава въвежда данък върху имотите

0 (0) Купувачите на жилища и къщи в Иран, чиято стойност е над 330 000 EUR, ще плащат данък. Мярката на държавата има за цел да запълни част от дефицита в бюджета, който през текущата година се е увеличил с 50%. До 21 декември данъчните власти ще изготвят списък с […]
d0b4d18ad180d0b6d0b0d0b2d0b0 d0b2d18ad0b2d0b5d0b6d0b4d0b0 d0b4d0b0d0bdd18ad0ba d0b2d18ad180d185d183 d0b8d0bcd0bed182d0b8d182d0b5

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.